Ελλάδα

Κυριακή του Πάσχα: Πώς πάμε σε οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι

Κυριακή του Πάσχα: Πώς πάμε σε οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι
Κυριακή του Πάσχα: Για άλλη μια χρονιά ο κορωνοϊός δεν μας επιτρέπει να περάσουμε τις πασχαλινές γιορτές, όπως είχαμε συνηθίσει. Τι ισχύει για σήμερα.

Κυριακή του Πάσχα σήμερα και σχεδόν όλοι έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την οικογένειά τους ή κάποιο φιλικό σπίτι για να περάσουν τη μέρα μαζί, να φάνε και να διασκεδάσουν. Δυστυχώς, ο κορωνοϊός για δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα επιμένει και, όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Μεγάλο Σάββατο, έτσι θα περάσουμε και τη σημερινή μέρα. Θυμίζουμε ότι χθες η Ανάσταση έγινε στις 21:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα, όπως έχουμε συνηθίσει.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει μια χαλάρωση των μέτρων για σήμερα και θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε με περιορισμούς τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε για σήμερα Κυριακή του Πάσχα ένα παρόμοιο σχέδιο με αυτό που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται το τραπέζι να γίνει σε υπαίθριο χώρο μπορούν να πάρουν μέρος έως 12 άτομα πάλι από δύο οικογένειες.

Όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συστήνεται η διενέργεια self-test πριν το πασχαλινό τραπέζι. Η μετακίνηση για το πασχαλινό τραπέζι πρέπει να γίνει με αποστολή του κωδικού 6 με SMS στο 13033. Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα είναι 300 ευρώ για κάθε παράβαση, αν και πολλοί έχουν παρατηρήσει ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Αστυνομία είναι πιο ελαστική στους ελέγχους της.

Πάντως, για να μην έχουμε προβλήματα το SMS κρίνεται απαραίτητο, μέχρι να φτάσουμε στην κατάργησή του που θα έρθει μετά τις 15 Μαΐου, όταν ανοίγει επίσημα και ο τουρισμός.

Κυριακή του Πάσχα: Πώς πάμε σε οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι

Κυριακή του Πάσχα: Πώς πάμε σε οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι

Κυριακή του Πάσχα: Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Αναφορικά με τις εκκλησιαστικές λειτουργίες, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τμ.

Επίσης, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Κυριακή του Πάσχα: Μέχρι τι ώρα επιτρέπεται η κυκλοφορία

Να σημειώσουμε ότι μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα. Από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου, όταν και ανοίγει η εστίαση και για μία εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 11 το βράδυ. Στο πλαίσιο αυτό τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10:45 μ.μ.

Κυριακή του Πάσχα: Μέχρι τι ώρα επιτρέπεται η κυκλοφορία

Κυριακή του Πάσχα: Μέχρι τι ώρα επιτρέπεται η κυκλοφορία

Σε σχέση με τη μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας (εκτός νομού, όπως λέγαμε παλιότερα) αυτή εξακολουθεί να απαγορεύεται μέχρι τις 15 Μαΐου οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός. Θυμίζουμε ότι από τη Μεγάλη Πέμπτη έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments