Πως Να

Κερί σε ρούχο: Πως να το αφαιρέσεις

Κερί σε ρούχο: Πως να το αφαιρέσεις
Κερί σε ρούχο: Αυτά είναι τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να το αφαιρέσεις.

Βρίσκεσαι στην εκκλησία με τη λαμπάδα σου αναμμένη με το Άγιο φως και καθώς προχωράς, βλέπεις απλά τις σταγόνες του λιωμένου κεριού να λερώνουν το ωραίο σου ρούχο! Τι κάνεις εκείνη τη στιγμή; Αυτά είναι τα τέσσερα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να το αφαιρέσεις και να σώσεις την γκαρνταρόμπα σου.

Άφησε τον λεκέ να κρυώσει

Η υπομονή είναι κλειδί. Πρέπει να αφήσεις τον λεκέ από το κερί να κρυώσει πλήρως πριν κινηθείς στα επόμενα βήματα, σε αντίθεση με άλλους λεκέδες που χρειάζονται άμεσες κινήσεις. Εάν όμως βιάζεσαι, μπορείς να τοποθετήσεις το ρούχο στο ψυγείο ή την κατάψυξη ή ακόμη και να βάλεις πάνω του παγάκια προκειμένου να επιταχύνεις τη διαδικασία.

Αφαίρεσε προσεκτικά το κερί

Η ψύξη του υφάσματος βοηθάει στο να «πετρώσει» ο λεκές και να «σπάσει» ευκολότερα. Με λίγο τρίψιμο το παγωμένο κερί θα ξεκολλήσει και θα αφαιρεθεί. Μπορεί επίσης να χρειαστείς κάποιο αιχμιρό αντικείμενο για να το αφαιρέσεις πιο εύκολα.

Σιδέρωσε τον λεκέ

Ναι, όπως το διάβασες! Το σίδερο είναι λοιπόν η λύση που ψάχνεις στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τοποθέτησε ένα φύλλο από χαρτί κουζίνας κάτω από το ρούχο και ένα πάνω από αυτό. Αν βέβαια το ύφασμα είναι ευαίσθητο, μια πετσέτα είναι η κατάλληλη επιλογή.

Βάλε το σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία και όχι σε λειτουργία ατμού και σιδέρωσε απαλά το σημείο με το χαρτί κουζίνας. Με τη θερμότητα το κερί θα αρχίσει να λιώνει και θα απορροφάται από το χαρτί ή την πετσέτα αντίστοιχα. 

Όταν το χαρτί γίνει υγρό από το κερί, τοποθέτησε ένα άλλο στη θέση του. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσεις χαρτοπετσέτες, καθώς μπορεί να αφήσει κομματάκια πάνω στο ρούχο, ούτε χρωματιστό χαρτί, γιατί μπορεί να αφήσει πάνω του χρώμα.

Πλύνε τα ρούχα

Πριν βάλεις το ρούχο για πλύσιμο ρίξε πάνω του λίγο οινόπνευμα και στράγγιξέ το καλά με ένα χαρτί για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα του λεκέ. Στη συνέχεια ρίξε πάνω στον λεκέ υγρό για τους λεκέδες και πλύνε στο πλυντήριο, σύμφωνα με την ετικέτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments