Καιρός

Καιρός Πάσχα: Πλησίασε τους 38 βαθμούς στην Κρήτη το θερμόμετρο

Καιρός Πάσχα: Πλησίασε τους 38 βαθμούς στην Κρήτη το θερμόμετρο
Καιρός Πάσχα: Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο καταγράφηκε στο Ηράκλειο. Η μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία σε πολύ μικρή απόσταση. Η εξήγηση.

Ο καιρός το Πάσχα, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, ήταν ιδιαίτερα καλός. Άλλωστε, ακόμα και αυτοί που δεν κατάφεραν να φύγουν από τις πόλεις λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, μπόρεσαν να ψήσουν σε ταράτσες, αυλές, ακόμα και στην παραλία.

Όπως αναφέρει το Meteo, σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 2/5 στα νότια τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου σε κάποιες περιπτώσεις η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν λίγο κάτω από του 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη ελάχιστη σημειώθηκε στη Ζυμβραγού Χανίων και ήταν ίση με 29.4 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr  το κύμα ζέστης που καταγράφηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2021 κορυφώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα 2/5. Καθώς η μέγιστη θερμοκρασία έχει ήδη ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς στην Κρήτη (στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες στις 10:58 ώρα Ελλάδας), η μέγιστη τιμή της στο νησί αναμένεται σε κάποιες περιπτώσεις να κινηθεί στην περιοχή των 39 βαθμών Κελσίου. Λίγο επάνω από τους 30 βαθμούς θα φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά, κοντά στους 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στις νησιωτικές περιοχές η τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 34 βαθμών Κελσίου.

Καιρός Πάσχα: Πλησίασε τους 38 βαθμούς στην Κρήτη το θερμόμετρο

Καιρός Πάσχα: Πλησίασε τους 38 βαθμούς στην Κρήτη το θερμόμετρο

Διαφορά 15°C σε απόσταση 5 χιλιομέτρων στο Ηράκλειο την Κυριακή του Πάσχα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το φαινόμενο που παρατηρήηκε στο Ηράκλειο. Πολύ μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ παραθαλάσσιων περιοχών της πόλης του Ηρακλείου και της περιοχής της Κνωσού καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τις καταγραφές της θερμοκρασίας την ίδια στιγμή την Κυριακή του Πάσχα στις 11:30, και η διαφορά μεταξύ μεταξύ του μετωρολογικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην Κνωσό φτάνει τους 15°C, με τον πρώτο σταθμό να επηρεάζεται άμεσα από τη θάλασσα. Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας κοντά στις βόρειες ακτές της Κρήτης είναι περίπου 18°C και κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε εικόνα και από το windy.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments