Διεθνή

Πέθανε η οσκαρική ηθοποιός Olympia Dukakis

Πέθανε η οσκαρική ηθοποιός Olympia Dukakis
Olympia Dukakis: Έφυγε από τη ζωή η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Olympia Dukakis, η οποία είχε βραβευτεί με Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Moonstruck.

Προσφάτως «έφυγε» και ο Γερμανός ηθοποιός Τόμας Φρίτς, καθώς και ο Μάικλ Κόλινς, ο «τρίτος άνθρωπος» στο Apollo 11.

Olympia Dukakis: Το αντίο του αδερφού της

«Η αγαπημένη μου αδερφή, Ολυμπία Δουκάκη, έφυγε από τη ζωή το πρωί στη Νέα Υόρκη» έγραψε ο αδερφός της Απόλλωνας που επιβεβαίωσε τον θάνατό της ηθοποιού στο Facebook. «Μετά από μήνες προβλημάτων υγείας, τελικά αναπαύθηκε εν ειρήνη και πήγε να συναντήσει τον Λούις» συνέχισε ο αδερφός της, χωρίς να διευκρινίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Olympia Dukakis

Olympia Dukakis: Λίγα λόγια για την γνωστή ηθοποιό

H Dukakis γεννήθηκε το 1931 στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ από Έλληνες γονείς. Ήταν ξαδέρφη του Μάικλ Δουκάκη, πολιτικού, υποψήφιου των Δημοκρατικών για την Προεδρία της Αμερικής το 1988. Την ίδια χρονιά, όταν και κέρδισε το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου στα Όσκαρ, σήκωσε το χρυσό αγαλματίδιο και αναφώνησε «Εντάξει Μάικλ, πάμε» θέλωντας να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάικλ Δουκάκη για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ηθοποιός με θεατρικές περγαμηνές, πρωταγωνίστησε παρόλα αυτά σε πολλές και πολύ γνωστές ταινίες όπως «Ανθισμένες μανόλιες», «Κοίτα ποιος μιλάει» ενώ ήταν υποψήφια τρεις φορές για Emmy για τους ρόλους της στις τηλεοπτικές σειρές Lucky Day (1991), More Tales of the City (1998) και Joan of Arc (1999).

Το 1962 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Louis Zorich και μαζί -με έδρα τους τη Νέα Υόρκη- έγιναν ένα ισχυρό θεατρικό ζευγάρι που ίδρυσε τον θίασο Whole Theatre Company, διατηρώντας τον για δύο δεκαετίες από το 1971 μέχρι το 1990.

Και η Ακαδημία των Oscars την αποχαιρέτισε: «Η Olympia Dukakis έφερε ζεστασιά, χιούμορ και πνεύμα στη σκηνή και την οθόνη για περίπου 60 χρόνια, μέσα από εξαιρετικούς και αξέχαστους ρόλους στις “Ανθισμένες μανόλιες”, “Tales of the City” και “Moonstruck,” για την οποία κέρδισε το Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου. Θα μας λείψει». Η Dukakis διατηρούσε στενή φιλία με τη Μιμή Ντενίση και είχε έρθει αρκετές φορές στη χώρα μας προσκεκλημένη της για να διδάξει σε θεατρικά σεμινάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments