Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Οι ευχές για το Πάσχα

Σακελλαροπούλου: Οι ευχές για το Πάσχα
Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ευχή η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας και την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας, έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας το δικό της μήνυμα ελπίδας μετά από την λειτουργία της Ανάστασης, που παρακολούθησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Ευχές για το Πάσχα έστειλαν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: Το μήνυμά της για την Ανάσταση

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «γιορτάζουμε σήμερα τη νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο, την έξοδο από το σκοτάδι προς το φως, την ψυχική μετατόπιση από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα. Εύχομαι ολόψυχα η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας, την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας και τον τελικό θρίαμβο του καλού, μέσα στο φως της αγάπης και της αλληλεγγύης. Χριστός Ανέστη!».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Αυτό το Πάσχα, η σκέψη μας στρέφεται στους ανθρώπους που χάσαμε από τον COVID και σε όσους δοκιμάζονται ακόμα στα νοσοκομεία», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για το Πάσχα. «Το ότι η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε απώλειες σ’ όλη την Ευρώπη δεν μειώνει τη θλίψη. Αποτυπώνει, ωστόσο, το μέτρο του κινδύνου από αυτήν την πανδημία. Την προσπάθεια εκείνων που εξακολουθούν να μάχονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια υγεία. Αλλά και την ελπίδα που φέρνει για όλους το δώρο του εμβολιασμού», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα είχε εφέτος λιγότερους περιορισμούς από πέρυσι, όμως δεν ήταν, ασφαλώς, αυτή που θα θέλαμε. Γιατί την πιο ελεύθερη ζωή την κατακτούμε, βδομάδα τη βδομάδα, ακολουθώντας με συνέπεια το τελικό σχέδιο προς την έξοδο: επιστρέφοντας προσεκτικά σε κάποιες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Συνεχίζοντας να τηρούμε τους κανόνες της μάσκας, των αποστάσεων, της ατομικής υγιεινής. Αλλά, πάνω από όλα, επισπεύδοντας τον εμβολιασμό μας. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή, προσφέροντας μόνο αυτά το διαβατήριο της υγείας και μιας καθημερινότητας χωρίς εμπόδια. Ήδη, περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση. Και καθώς λειτουργούν, πια, πάνω από 1.000 σύγχρονα κέντρα και άνοιξαν οι γραμμές για όλες σχεδόν τις ηλικίες, στα τέλη Μαΐου μπορούμε να φτάσουμε τους 5.000.000 εμβολιασμένους Έλληνες. Το πρώτο τείχος ανοσίας, λοιπόν, είναι κοντά. Με τους νέους να μας δείχνουν το δρόμο της υπευθυνότητας».

«Είναι αλήθεια πως έχουμε ακόμα αρκετά κρούσματα και νοσηλείες. Ο κορονοϊός επιτίθεται, καθώς υποχωρεί. Αλλά σε εμάς ανήκει η τελευταία λέξη. Σε λίγο θα λειτουργήσει ξανά η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και θα ανοίξουν τα σχολεία. Η ώριμη συμπεριφορά μας πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα σίγουρα, ώστε σταδιακά να γίνουν περισσότερα. ‘Αλλωστε, η οικονομία στηρίχθηκε και άντεξε. Γι’ αυτό και η μεσαία τάξη ανασαίνει. Οι μειώσεις φόρων βλέπετε ότι συνεχίζονται. Και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν γρήγορα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments