Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Έστειλε ευχές στους Ορθόδοξους Χριστιανούς για το Πάσχα

Τζο Μπάιντεν: Έστειλε ευχές στους Ορθόδοξους Χριστιανούς για το Πάσχα
Τζο Μπάιντεν: Ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε τις δικές του ευχές για το Πάσχα των Ορ΄θοδοξων Χριστιανών. Πού επικεντρώθηκε νέος ηγέτης των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε τις ευχές του για το Πάσχα στους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Άλλωστε, η γιορτή του Πάσχα είναι σημαντική σε πολλές χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι τη Ρωσία, ενώ τα έθιμα που υπάρχουν είναι πάμπολλα και διαφορετικά.

Με το μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να υπενθυμίσει ότι η ελπίδα των ανθρώπων είναι «ο θρίαμβος του φωτός επί του σκότους». Μάλιστα, απέδωσε τα εύσημα στην ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα και τις παραδόσεις της, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες να αντικρίσουν το μέλλον με αισιοδοξία και να διατηρήσουν την πίστη τους, παρά τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, έδωσε υπόσχεση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται με σθένος για τη διασφάλιση και την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλο τον κόσμο. Τζο Μπάιντεν: Έστειλε ευχές στους Ορθόδοξους Χριστιανούς για το Πάσχα

Ολόκληρο το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου

«Η Τζιλ και εγώ εκφράζουμε τις θερμές μας ευχές προς όλους τους φίλους μας στην Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα που γιορτάζουν το Πάσχα.

Σε αυτή την ιδιαίτερη περίσταση, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε παγκόσμιο επίπεδο χαίρονται για το θαύμα της Ανάστασης και παραμένουν αφοσιωμένοι στην τήρηση των πνευματικών τους υποχρεώσεων και στην υπηρεσία όσων χρείαζονται βοήθεια.

Αυτή είναι επίσης μια περίοδος μνήμης – για να τιμηθεί η θυσία που έκανε ο Ιησούς Χριστός για τον κόσμο και για την αλληλεγγύη προς όσους ανήκουν στην Ορθόδοξη κοινότητα, οι οποίοι έχουν διωχθεί για την πίστη τους και προς όσους εξακολουθούν να βρίσκονται υπό απειλή μέχρι σήμερα. Κανείς δεν πρέπει να έχει ως στόχο το θρήσκευμα, τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές των άλλων. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να γιορτάσει την πίστη και τις παραδόσεις του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, τόσο στην πατρίδα του καθενός όσο και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το Πάσχα, καθώς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και πολλοί άλλοι θρησκευόμενοι άνθρωποι χρειάστηκε να τροποποιήσουν ξανά τις θρησκευτικές τους παραδόσεις για να αποφευχθεί η εξάπλωση της COVID-19, μπορούμε επίσης να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα. Χάρη στην ηγεσία αμέτρητων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τόσων πολλών ανθρώπων αφοσιωμένων στην πίστη, η πρόοδος που σημειώνουμε στη μάχη εναντίον του ιού σύντομα θα μας επιτρέψει την επιστροφή στις διαχρονικές και πολύτιμες παραδόσεις μας του Πάσχα και άλλων εορτών.

Ευχόμαστε ένα ευλογημένο Πάσχα σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς όλου του κόσμου που γιορτάζουν για την Ανάστση του Κυρίου και τον θρίαμβο του φωτός επί του σκοταδιού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments