Ελλάδα

Φίνος Φιλμ: Το απολαυστικό βίντεο που έφτιαξε για το άνοιγμα της εστίασης

Φίνος Φιλμ: Το απολαυστικό βίντεο που έφτιαξε για το άνοιγμα της εστίασης
Φίνος Φιλμ: Σχετικά με το άνοιγμα στην εστίασης έκανε βίντεο η γνωστή εταιρεία, όπου το σχολιάζει με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Εδώ και έξι μήνες η εστίαση παραμένει κλειστή λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Όπως είχε ανακοινωθεί, τα καφέ και τα εστιατόρια ανοίγουν σήμερα με περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού. Το ζήτημα αυτό σχολίασε με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Φίνος Φιλμ.

Πιο συγκεκριμένα, το άνοιγμα της εστίασης καλωσόρισε με τον δικό της, μοναδικό τρόπο και η «Φίνος Φιλμ». Ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν ενός λεπτού, με αποσπάσματα από πολύ γνωστές σκηνές από ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, σχετικές με τους χώρους εστίασης.

Το ιδιαίτερο βίντεο

Στο χιουμοριστικό βίντεο βλέπουμε αγαπημένους πρωταγωνιστές όπως ο Δημήτρης Χορν, ο Κώστας Βουτσάς, ο Θανάσης Βέγγος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Νίκος Ρίζος, ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Νίκος Σταυρίδης.

Δείτε το βίντεο

Λίγα λόγια για την Φίνος Φιλμ

Η Φίνος Φιλμ είναι ελληνική εταιρεία παραγωγής ταινιών. Ιδρύθηκε το 1943 από τον Φιλοποίμενα Φίνο και λειτούργησε αδιάκοπα μέχρι το θάνατό του, το 1977. Από το 2006, ωστόσο, επανήλθε στην παραγωγή και χρηματοδότηση ταινιών με ταινίες όπως η Uranya του Κώστα Καπάκα και το remake του Ο Ηλίας του 16ου. Ο συνολικός αριθμός των ταινιών ανήλθε στις 196 και σε 8 έκανε διανομή. Το διάστημα 1943-1977 (έτος θανάτου του Φιλοποίμενος) ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου και μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Υπήρξε για χρόνια ανταγωνιστής με την εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος η οποία αποτελούσε την δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στην Ελλάδα.

Το 1954 ο Φίνος μεταφέρει για τελευταία φορά την έδρα της εταιρείας του στο παλιό κτήριο σαπωνοποιίας του Παπουτσάνη στην οδό Χίου 53, κοντά στον σταθμό Λαρίσης, όπου παραμένει έως σήμερα. Στο νεοκλασικό της οδού Χίου αναπτύσσονται τα εργαστήρια, από την εμφάνιση μέχρι την τελική κόπια (εμφανιστήρια, μοντάζ, μιξάζ κλπ.) τα γραφεία και ο σχεδιασμός παραγωγής της εταιρείας. Ο Φίνος ταυτόχρονα αναζητά μεγαλύτερα πλατό αφού οι ανάγκες της παραγωγής αυξάνονται συνεχώς. Το πλατό ΑΤΛΑΝΤΙΣ, όπως το είχαν ονομάσει επειδή ήταν δίπλα στο παλιό εργοστάσιο τσιμέντων ΑΤΛΑΝΤΙΣ, στην περιοχή Θυμαράκια της οδού Λιοσίων, δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments