Ελλάδα

Ισραηλινό φάρμακο για κορωνοϊό: Προηγμένο το χαρακτήρισε η Μίνα Γκάγκα

Ισραηλινό φάρμακο για κορωνοϊό: Προηγμένο το χαρακτήρισε η Μίνα Γκάγκα
Ισραηλινό φάρμακο για κορωνοϊό: Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία μίλησε για αυτό σε συνέντευξή της.

Στο ισραηλινό φάρμακο για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα. Να σημειώσουμε ότι σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα νέα έρευνα και για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca μετά την πρώτη δόση, ενώ στην Επιχείρηση «Ελευθερία» έχει προστεθεί και το εμβόλιο της Jonhson & Johnson.

Η Μίνα Γκάγκα χαρακτήρισε «προηγμένο» το συγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα εστίασε σε αυτό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Τετάρτη 5/5. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μιλώντας στο Mega, για το εισπνεόμενο εν λόγω φάρμακο ξεκινά σήμερα στα νοσοκομεία Σωτηρία και Αττικό η κλινική μελέτη.

«Συνολικά 90 ασθενείς ήπιων ή μέτριων συμπτωμάτων covid-19 θα δοκιμάσουν δύο διαφορετικές δόσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα. «Είναι τεχνολογικά ένα προηγμένο φάρμακο. Δίνεται για πέντε μέρες. Θέλουμε να δούμε πόσο πιο γρήγορα γίνονται καλά όσοι το λαμβάνουν, πόσο λιγότερο οδηγούνται σε διασωλήνωση», εξήγησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ισραηλινό φάρμακο για κορωνοϊό: Προηγμένο το χαρακτήρισε η Μίνα Γκάγκα

Ισραηλινό φάρμακο για κορωνοϊό: Προηγμένο το χαρακτήρισε η Μίνα Γκάγκα

Ισραηλινό φάρμακο για κορωνοϊό: «Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε»

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι κάθε φορά που υπάρχει ένα νέο φάρμακο. Όμως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε και να λέμε ότι πρέπει να το πάρουν όλοι. Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής» σημείωσε.

Το συγκεκριμένο φάρμακο θα χορηγηθεί σε ασθενείς από 18 έως 80 ετών. Τέλος, η κ. Γκάγκα, υποστήριξε ότι ελάχιστοι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό, τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η επιχείρηση του εμβολιασμού.

Να σημειώσουμε ότι έγιναν γνωστά και τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC), σε σχέση με τους εμβολιασμούς πολιτών που είναι κάτω από 50 ετών στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Ο εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα από 25 έως 49 ετών φτάνει στο 5,9%, παρ΄όλο που η πλατφόρμα για τη χορήγηση δόσεων στις συγκεκριμένες ηλικίες άνοιξε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στη χώρα μας για τους πολίτες άνω των 30 ετών. Όσον αφορά τους μεγαλύτερους, από 50 έως 59 ετών έχει εμβολιαστεί στη χώρα μας το 11%, από 60-69 το 45,3%, από 70-79 το 63,4%, ενώ χαμηλό, συγκριτικά με άλλες χώρες, είναι το ποσοστό εμβολιασμού στους 80 και άνω, που διαμορφώνεται στο 62,8%.

Δείτε τις δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments