Οικονομία

Ομόλογο: Νέα έξοδος στις αγορές – Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

Ομόλογο: Νέα έξοδος στις αγορές – Άνοιξε το βιβλίο προσφορών
Ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ανέθεσε την κοινοπρακτική έκδοση του νέου ομολόγου στις τράπεζες Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale. Η έξοδος αυτή στις αγορές είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους.

Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος ενισχύθηκε από την αύξηση των καταθέσεων. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατέθεσαν στις τράπεζες περίπου άλλο 1,8 δισ. ευρώ.

Στα 26 δισ. ευρώ οι προσφορές από την προηγούμενη έξοδο

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε νωρίτερα με το αρχικό quidance για το επιτόκιο στο MS+160 μονάδες βάσης. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε με το αρχικό guidance σε ό,τι αφορά το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο MS συν 160 μονάδες βάσης, δηλαδή πέριξ του 2%. Το επιτόκιο υποχώρησε πέριξ του 1,8%, ενώ αναμένεται το τελικό επιτόκιο. Αξίζει να σημειωθεί πως το ελληνικό δημόσιο βγήκε στις αγορές με 30ετή ομόλογα. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά είναι ιδιαίτερα θετικό.

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου είχε ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την νέα έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σημείο 19 του προοιμίου, την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, σε άυλη μορφή, σταθερού επιτοκίου, όπως αυτό θα προκύψει από βιβλίο προσφορών, διάρκειας 10 ετών (το «Ομολογιακό Δάνειο» και τα «Ομόλογα»), το οποίο διέπεται από τους όρους που περιλαμβάνονται αναλυτικά στο Πληροφοριακό Δελτίο και συγκεκριμένα υπό την ενότητα “Terms & Conditions of the Notes” του τελευταίου.

Σύμφωνα με τους ανωτέρω υπό Α καθοριζόμενους όρους, τα βασικά χαρακτηριστικά των Ομολόγων περιγράφονται ως εξής:

  • Oι εκδιδόμενοι τίτλοι είναι ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε Ευρώ, σταθερού επιτοκίου, διάρκειας 10 ετών. Τα ομόλογα είναι ανώνυμοι τίτλοι, φέρουν τοκομερίδια, ένα για κάθε ετήσια τοκοφόρο περίοδο και εκδίδονται σε άυλη μορφή, θα είναι δε καταχωρημένα στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) της Τράπεζας της Ελλάδος με κωδικό αριθμό (ISIN) GR0124037715.
  • Η ονομαστική αξία των Ομολόγων είναι χίλια Ευρώ (€1.000).

Κατά την ημερομηνία έκδοσής τους τα Ομόλογα θα διατεθούν στην τιμή διάθεσης που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments