Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κοινωνία θέλει μία νέα αρχή

Ηλιόπουλος: Η κοινωνία θέλει μία νέα αρχή
Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις που πρόκειται να έρθουν.
Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις που πρόκειται να έρθουν.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας. O εκπρόσωπος Τύπου είχε αναφέρει πως δεν αρκεί το άνοιγμα της εστίασης χωρίς μέτρα οικονομικής ανακούφισης. Ακόμη, σε παλιότερες δηλώσεις του είχε προτείνει να ανοίξει η εστίαση για την αποφυγή των κορωνοπάρτι.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ανέφερε ότι «Μπαίνουμε ξανά σε μια περίοδο απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων», καθώς «στην κοινωνία επικρατεί το αίτημα για μια νέα αρχή».

Ηλιόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη ραχοκοκκαλιά του προγράμματος που απαντάει στα ερωτήματα της κοινωνίας»

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη ραχοκοκαλιά του προγράμματος που απαντάει στα ερωτήματα της κοινωνίας» απέναντι σε μία κυβέρνηση, όπως είπε, «εγκλωβισμένη στην χρεοκοπημένη λογική της alt right και του Τραμπισμού». Σημείωσε ότι «νέα αρχή σημαίνει μια ζωή με ασφάλεια στην εργασία, στην υγεία, καθολική πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, τη χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και υποστήριξε ότι «η ΝΔ δεν θα φοβηθεί να ποντάρει στη στρατηγική της έντασης». Επεσήμανε ότι «οι κοινωνικές αντιστάσεις θα διευρύνουν τις ρωγμές στην κυβερνητική κυριαρχία» και πως «αυτές τις αντιστάσεις και το αίτημα για μια νέα αρχή θα εκφράσουμε τόσο προγραμματικά όσο και συνολικά πολιτικά το επόμενο διάστημα».

Ηλιόπουλος: Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για το νομοσχέδιο που αφορά τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι «η μάχη για τα εργασιακά αφορά τον πυρήνα του παραγωγικού μοντέλου που θέλουμε για το αύριο της χώρας». Κατηγόρησε τη ΝΔ πως «έρχεται να βάλει πλάτες στους εργοδότες που κλέβουν τους εργαζομένους τους». «Κατάργηση του 8ωρου και θέσπιση απλήρωτων υπερωριών μέσα από ατομικές συμβάσεις σημαίνουν ζωή λάστιχο, εργασία χωρίς δικαιώματα και μείωση μισθών. Σε συνδυασμό με τη διάλυση της επιθεώρησης εργασίας βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος φίλος της εργοδοτικής ανομίας», παρατήρησε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «από τις πρώτες πράξεις της ΝΔ ήταν η μείωση του ύψους των προστίμων της επιθεώρησης εργασίας», προσθέτοντας πως «το 2017 συστημική τράπεζα πλήρωσε 1,6 εκατ. ευρώ πρόστιμο για απλήρωτες υπερωρίες», ενώ «σήμερα για την ίδια παράβαση θα πλήρωνε μόλις 109.000 ευρώ».

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments