Διεθνή

ΠΟΥ για εμβολιασμό παιδιών: Πρώτα να εμβολιαστούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

ΠΟΥ για εμβολιασμό παιδιών: Πρώτα να εμβολιαστούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες
ΠΟΥ για εμβολιασμό παιδιών: Ο Οργανισμός τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ζήτημα για το οποίο υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σε διεθνές επίπεδο.

Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών για τον κορωνοϊό αν δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλες τις χώρες οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να θυμίσουμε ότι σε εξέλιξη είναι η συζήτηση για τις πατέντες των εμβολίων, όπου υπάρχουν αντιπαραθέσεις.

«Θα θέλαμε να επιμείνουμε και πάλι στο γεγονός ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου στις ομάδες αυτές, προτού ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ατόμων που έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από την ασθένεια», σημείωσε η Δρ Κέιτ Ο’ Μπράιεν, η διευθύντρια του τμήματος ανοσοποίησης και εμβολίων του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΠΟΥ για εμβολιασμό παιδιών: Πρώτα να εμβολιαστούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

ΠΟΥ για εμβολιασμό παιδιών: Πρώτα να εμβολιαστούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

Η σύσταση αυτή έγινε αφού ο Καναδάς ενέκρινε την Τετάρτη τη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω. Είναι η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο για αυτήν την ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού, αναμένεται όμως ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και οι ΗΠΑ, την επόμενη εβδομάδα. Η Γερμανία έχει ανακοινώσει ότι είναι σε θέση να προτείνει τη χορήγηση του εμβολίου σε όλους τους εφήβους μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

εμβόλιο Pfizer BioNTech

Η επέκταση του εμβολιασμού στους εφήβους, στις πλούσιες χώρες, θα άνοιγε τις εκστρατείες ανοσοποίησης σε εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά θα επέτεινε την ανισότητα στην πρόσβαση στα εμβόλια, την οποία καταγγέλλει ο ΠΟΥ.

«Όταν τα εμβόλια θα έχουν διανεμηθεί έτσι ώστε κάθε χώρα να λάβει αρκετά για τις ομάδες που αποτελούν προτεραιότητα, τότε θα δεχτούμε πολύ ευνοϊκά τη χρήση του εμβολίου» και στους νέους, υπογράμμισε η Ο’Μπράιεν.

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Sinopharm από τον ΠΟΥ

Την έγκρισή του έδωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την έκτακτη χρήση του εμβολίου της κινέζικης εταιρίας Sinopharm, με απώτερο σκοπό να δρομολογηθούν εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου σε φτωχότερες χώρες μέσω του προγράμματος COVAX, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η άνιση διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι ο στόχος του μηχανισμού COVAX είναι να διασφαλιστούν 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 για χώρες χαμηλότερου εισοδήματος έως τα τέλη του 2021.

Η απόφαση μιας τεχνικής συμβουλευτικής ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανοίγει την πιθανότητα το εμβόλιο Sinopharm να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα COVAX τις επόμενες εβδομάδες και να διανεμηθεί μέσω του περιφερειακού γραφείου της UNICEF και του ΠΟΥ στην Αμερική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments