Διεθνή

Πούτιν: Το μήνυμα του Ρώσου Προέδρου προς την Δύση

Πούτιν: Το μήνυμα του Ρώσου Προέδρου προς την Δύση
Πούτιν: Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έστειλε μηνύματα κατά την διάρκεια των εορτασμών για την σοβιετική νίκη επί των Ναζί.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μηνύματα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό στο πλαίσιο των εορτασμών της νίκης των σοβιετικών επί των ναζί. Να θυμίσουμε ότι σήμερα οι υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι και η ρώσικη αντιπολίτευση έχει καλέσει σε μεγάλες διαδηλώσεις, την ώρα που συνεχίζεται η κόντρα της Ρωσίας και των ΗΠΑ σε πολλαπλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε στη διάρκεια των εορτασμών που σηματοδοτούν τη σοβιετική νίκη επί των ναζί, ότι η Ρωσία θα υπερασπίζεται πάντα «αποφασιστικά» τα εθνικά συμφέροντά της,  ενώ κατήγγειλε την επιστροφή ρατσιστικών και «ρωσοφοβικών» ιδεολογιών στον κόσμο.

European Commission in Brussels

Πούτιν: “Η Ρωσία υπερασπίζεται ακατάπαυστα το διεθνές δίκαιο”

«Η Ρωσία υπερασπίζεται ακατάπαυστα το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα εθνικά συμφέροντά μας και θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος ενώπιον εκατοντάδων στρατιωτικών στην Κόκκινη Πλατεία.

Ιδέες προερχόμενες από το ναζισμό «επαναφέρονται στη μόδα», δήλωσε ο ίδιος, ενώ κατήγγειλε πως αρθρώνονται και πάλι «λόγοι ρατιστικοί, περί εθνικής υπεροχής, αντισημητισμού και ρωσοφοβίας».

Περισσότεροι από 12.000 στρατιωτικοί, καθώς και 190 οχήματα και οπλικά συστήματα άρχισαν να παρελαύνουν στο τέλος της ομιλίας ενώπιον του αρχηγού του κράτους και ενός κοινού αποτελούμενου από επισήμους και βετεράνους γι’ αυτή την παραδοσιακή παρέλαση που σηματοδοτεί τη νίκη επί των ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πούτιν: “Ο σοβιετικός λαός σεβάστηκε τον ιερό όρκο του”

Οι εορτασμοί της 9ης Μαΐου σε όλη τη Ρωσία, με στρατιωτικές παρελάσεις στις κύριες πόλεις, είναι μια στιγμή πατριωτικής ανάτασης αφιερωμένη στους περίπου 20 εκατομμύρια Σοβιετικούς που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της σύγκρουσης. Σύμφωνα με το δημόσιο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Vtsiom, για το 69% των Ρώσων πρόκειται για την κύρια αργία της χρονιάς.

«Ο σοβιετικός λαός σεβάστηκε τον ιερό όρκο του, υπερασπίστηκε την πατρίδα και απελευθέρωσε τις χώρες της Ευρώπης από τη φαιά πανούκλα», τόνισε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Τι είπε για τις κυρώσεις της Δύσης

Την αντίθεσή του για τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, εξέφρασε ο Πούτιν. «Έχουν γίνει κάτι σαν… σπορ, οι μη φιλικές κινήσεις κατά της χώρας μας. Η Μόσχα θέλει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες, ωστόσο τώρα στρέφονται εναντίον μας με ανεδαφικές κατηγορίες».

Επίσης, ο Πούτιν έστειλε σκληρό μήνυμα σε όσους αρνηθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση διαφορών: «Η Ρωσία θα βρει ασύμμετρους, γρήγορους και σκληρούς τρόπους να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, αν οι άλλες χώρες αρνηθούν το διάλογο μαζί της». «Η πρακτική της οργάνωσης πραξικοπημάτων και των προσπαθειών δολοφονίας αρχηγών κρατών είναι υπερβολική για εμάς», τόνισε, αναφερόμενος σε φήμες που προέκυψαν περί σχεδίου δολοφονίας του ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάνταρ Λουκασένκο και μελών της οικογένειάς του.

«Σε ορισμένες χώρες, έχει δημιουργηθεί μια άσχημη συνήθεια, να συνδέουν τη Ρωσία με τέτοιες πρακτικές. Θέλουμε πραγματικά να έχουμε καλές σχέσεις με όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας. Αλλά αν κάποιος αντιληφθεί αυτές τις καλές προθέσεις ως αδυναμία, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments