Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας θάνατος μετά από το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας θάνατος μετά από το εμβόλιο
Κορωνοϊός: Ακόμα ένας θάνατος μετά από εμβόλιο. Συγκεκριμένα μια 68χρονη έχασε τη ζωή της μετά από τη δεύτερη δόση του εμβόλιού Pfizer.

Μια 68χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Πέλλα έπειτα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Η άτυχη γυναίκα αφού έκανε τη δόση παρέμεινε για 15 λεπτά στο Κέντρο Υγείας χωρίς να παρουσιάσει κάποια παρενέργεια και στη συνέχεια πήγε σπίτι της έχοντας μαζί της την κόρη της, η οποία την είχε συνοδεύσει. Η πρώτη δόση είχε χορηγηθεί στη γυναίκα στις στις 14 Απριλίου, ενώ η δεύτερη ήταν έγινε στις 4 Μαΐου. Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, για το διάστημα 2021-2023.

Η οικογένεια της 68χρονης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ όπως ισχυρίζονται τα παιδιά της η γυναίκα δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα. Σύμφωνα με το OPEN, η 68χρονη έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου στις 4 Μαΐου, αλλά μετά από λίγες ώρες άρχισε να νιώθει ζαλάδες και είχε εμετούς, εμφανίζοντας παράλληλα παράλυση στα χέρια και στα πόδια. Αμεσα μεταφέρθηκε από τα παιδιά της στο νοσοκομείο, όπου και έκανε μία σειρά από εξετάσεις.

Οι συγγενείς της υποστηρίζουν πως οι γιατροί την καθησύχασαν ότι τα συμπτώματα που είχε ήταν παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και της έδωσαν εξιτήριο. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα μετά από λίγες ώρες τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα και ανέβασε πάλι πυρετό. Τα παιδιά την οδήγησαν και δεύτερη φορά στο νοσοκομείο αλλά πριν φτάσει εκεί είχε χάσει τις αισθήσεις της. Οι γιατροί τη διασωλήνωσαν στη ΜΕΘ, αλλά μετά από μισή ώρα κατέληξε.

Τι λέει ο Δικηγόρος

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, από το ιατρικό ιστορικό της 68χρονης δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. «Έχουμε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων με οποιονδήποτε τρόπο», ανέφερε ο κ. Αντώνης Ξυλουργίδης. Ο δικηγόρος τόνισε πως η οικογένεια είναι σε κατάσταση επιφυλακής και περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει την Τρίτη . «Η οικογένεια της 68χρονης είναι υπέρ των εμβολιασμών. Η 68χρονη εμβολιάστηκε για να προστατευθεί και να προστατέψει τους γύρω της. Θέλουμε απλά να δούμε τις πραγματικά συνέβη και έφυγε από την ζωή, χωρίς να έχουμε επιλέξει τη λάθος κατεύθυνση», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments