Οικονομία

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων που έληξαν τον Απρίλιο

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων που έληξαν τον Απρίλιο
ΟΑΕΔ: Λεφτά στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν από σήμερα δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΑΕΔ.

Λεφτά στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν από σήμερα δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα θα καταβληθεί η μηνιαία παράταση των επιδομάτων που έληξαν από 1 έως 10 Απριλίου.

Ποιους αφορά

Η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 399,25 ευρώ μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – 399,25 ευρώ μηνιαίως.
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – 200 ευρώ μηνιαίως.

Η παράταση των επιδομάτων που έληξαν, μετά τις 10 Απριλίου, θα καταβληθεί σταδιακά, μέχρι το τέλος του Μαΐου. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από ΕΦΚΑ και υπουργείο Εργασίας

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν επίσης και δικαιούχοι από τον ΕΦΚΑ αλλά και το υπουργείο Εργασίας. Από τις πληρωμές ξεχωρίζει η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ) την Τρίτη στους δικαιούχους.

Υπουργείο Εργασίας

Την Τρίτη 11 Μαΐου θα καταβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το ποσό που αντιστοιχεί στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των 472.899 εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον μήνα Απρίλιο. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 212, 2 εκατ. ευρώ.

ΕΦΚΑ

2.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 10-15 Μαΐου οι εξής καταβολές:

  • 15,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 550 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Επιπροσθέτως, 6.900 ευρώ θα καταβληθούν σε 21 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις για το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Συνεχίζεται μέχρι σήμερα 10 Μαΐου οι δηλώσεις για ένταξη στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Προ ημερών δόθηκε παράταση στην αρχική προθεσμία.

Έτσι, παρατείνεται έως και τις 10 Μαΐου 2021 η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Απρίλιο 2021. Μέχρι χθες, είχαν δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, για τυχόν διορθώσεις του πιστωτικού ιδρύματος και του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) της επιχείρησης, για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση- εργοδότης έχει αιτηθεί να εντάξει στο πρόγραμμα μακροχρόνια άνεργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments