Ειδήσεις

Παρασκευής: Ναι στα προνόμια για τους εμβολιασμένους

Παρασκευής: Ναι στα προνόμια για τους εμβολιασμένους
Παρασκευής: Ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε στα προνόμια των εμβολιασμένων, στη χαλάρωση του lockdown καθώς και την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων Δημήτρης Παρασκευής υποστηρίζει πως πρέπει να δοθούν προνόμια υπό προϋποθέσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα, στο παρελθόν ο Δημήτρης Παρασκευής είχε αναφερθεί στην πτωτική πορεία των κρουσμάτων, ενώ είχε υποστηρίξει ότι είναι πολύ πιθανό να καταργηθεί η αποστολή των SMS μόλις αρχίσουν να ανοίγουν σιγά σιγά οι δραστηριότητες.

Ο κ. Παρασκευής μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, όπου και υποστήριξε την παραπάνω θέση, ωστόσο τόνισε ότι ο σχετικός σχεδιασμός παραμένει υπό συζήτηση, καθώς δεν έχουν ακόμα πρόσβαση όλοι στους εμβολιασμούς.

«Σίγουρα θα δούμε να υπάρχουν προνόμια για τους εμβολιασμένους, αλλά είναι κάτι που το βλέπουμε με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία, ώστε να υπάρχει μία δικαιοσύνη, δεδομένου ότι ακόμη δεν είναι δυνατή η πρόσβαση για όλους στον εμβολιασμό», ανέφερε.

Μάλιστα, χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως δεν έχει νόημα η συζήτηση για προνόμια των εμβολιασμένων πολιτών με πρόσβασή τους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, εάν δεν ανοίξουν όλες οι ηλικιακές ομάδες προκειμένου να μπορούν να εμβολιαστούν.

Σχετικά με τη χαλάρωση του lockdown που γίνεται σταδιακά με σταθερά βήματα, ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει.

«Θα πρέπει, παρά το κλίμα αισιοδοξίας, στο μυαλό μας να διατηρείται η σκέψη ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως πρέπει «να τηρούμε τα μέτρα, τα οποία διασφαλίζουν τον χαμηλό ρυθμό μετάδοσης, όταν τηρούνται».

Για την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό δήλωσε ότι θα υπάρχει προαιρετικότητα σε ό,τι αφορά το self test για κορονοϊό αλλά και υποχρεωτικότητα σε σχέση με τις μετακινήσεις στα νησιά, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια και το χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments