Ελλάδα

Αθηνά Λινού: Να επιλέγουν οι πολίτες το εμβόλιο

Αθηνά Λινού: Να επιλέγουν οι πολίτες το εμβόλιο
Αθηνά Λινού: Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ δήλωσε πως πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους πολίτες κάτω των 30 ετών.

Η Αθηνά Λινού δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους πολίτες κάτω των 30 ετών και πως όλοι θα πρέπει να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους. Επίσης αναφέρθηκε στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnshon & Johnshon τονίζοντας ότι είναι καλύτερο από άποψη πρακτικής και ταχύτητας, ενώ σημείωσε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις έγκυες και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί. Την ίδια στιγμή τα κρούσματα στη χώρα μας, χθες έφτασαν τα 3.197.

«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους η κ. Λινού πρόσθεσε πως «αυτό είναι σοφό και καλό υπό την δυνατότητα ότι μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανισότητες».

«Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά», πρόσθεσε σχολιάζοντας την επικείμενη ανακοίνωση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Σημείωσε παράλληλα, ότι χθες ο δείκτης θετικότητας ήταν χαμηλότερος, καθώς όπως είπε ήταν κάτω από το 4% και συγκεκριμένα ήταν στο 3,7%. Η κ. Λινού τόνισε ότι με τους εμβολιασμούς πάμε καλά και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι πλέον είμαστε έξω και έχουμε ελευθερία είναι θετικό. Τέλος για τα self test και τα περιστατικά με ψευδή αποτελέσματα είπε πως δεν είναι εύχρηστα και ότι δεν έχουν επαρκή ευαισθησία ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό , είτε θετικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments