Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Οι αρχές ψάχνουν για DNA στο σπίτι – Τι κατέθεσε ο σύζυγος της 20χρονης

Γλυκά Νερά: Οι αρχές ψάχνουν για DNA στο σπίτι – Τι κατέθεσε ο σύζυγος της 20χρονης
Γλυκά Νερά: Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι κακοποιοί και γι' αυτό το λόγο εξετάζουν μία λίστα σεσημασμένων που σχετίζονται με ληστείες.

Η αστυνομία συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς τις έρευνες γύρω από τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη εδώ και μέρες, ενώ την ίδια στιγμή οι δράστες έχουν επικηρυχτεί για 300.000 ευρώ.

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης γυναίκας είχε δώσει μία αρχική κατάθεση χθες, ενώ οι αρχές του έδωσαν χρόνο προκειμένου να ξεπεράσει το πρώτο σοκ. Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε, ανέφερε ότι οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι γύρω στις 05:30 και αφού έδεσαν τον ίδιο, έκαναν τον ίδιο και στη σύζυγό του.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι από τη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τη σύζυγό του πέρασαν περίπου 30 λεπτά ακόμα μέχρι να φύγουν οι δράστες. Όταν αντιλήφθηκε ότι έφυγαν, χρειάστηκε άλλη μισή ώρα μέχρι να πιάσει το κινητό του και να το ενεργοποιήσει.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αναπαράσταση των γεγονότων με παρουσία του 32χρονου, προκειμένου να αποκτήσουν στοιχεία για την υπόθεση και τις κινήσεις των δραστών.

Όπως είχε υποστηρίξει και ο Σταύρος Μπαλάσκας, οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι κακοποιοί και γι’ αυτό το λόγο εξετάζουν μία λίστα σεσημασμένων που σχετίζονται με ληστείες.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν το σπίτι για DNA και αποτυπώματα, εκτιμώντας πως θα εντοπίσουν γενετικό υλικό, καθώς οι δράστες έμειναν ώρα στον τόπο του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως οι δράστες είχαν προσχεδιάσει την επίθεση και παρακολουθούσαν από καιρό το σπίτι.

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει σε αεροδρόμια και λιμάνια, ώστε να μην διαφύγουν οι δράστες.

Γλυκά Νερά: Η εκτίμηση της αστυνομίας

«Οι τρεις ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου. Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωσή της»

«Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προυπόθεση να σκοτώσουν για την επιτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments