Ελλάδα

Πανελλήνιες εξετάσεις: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

Πανελλήνιες εξετάσεις: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα
Πανελλήνιες εξετάσεις: Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. 14 Ιουνίου η έναρξη των εξετάσεων.

Στις 14 Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Να θυμίσουμε ότι στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί τελικά ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή και τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας. Ακόμη, το υπουργείο είχε μειώσει την ύλη των εξετάσεων λόγων του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Ώρα έναρξης και εξεταστέα ύλη

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Το πρόγραμμα

Τι ισχύει για τις δηλώσεις

Στόχος βέβαια του υπουργείου παραμένει να μην εισαχθούν υποψήφιοι με βαθμολογίες 1,2 και 3.  Ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να κυμανθεί στους 78.000 αντίστοιχα δηλαδή με πέρυσι και η ανακατανομή των θέσεων θα αποτυπωθεί στο μηχανογραφικό δελτίο, προκειμένου να μην είναι υψηλός ο αριθμός των κενών θέσεων.

Διευκρινίζεται ότι από σήμερα (8/3) και μέχρι τις 19 Μαρτίου οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση συμμετοχής μπορούν να συμπληρώσουν τις «ειδικές» αιτήσεις. Δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές. Η αίτηση υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια.

Αρχικά ο υποψήφιος βρίσκει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, το υπόδειγμα της Α-Δ (Α-Δ απόφοιτος), το κατεβάζει και αν μπορεί το εκτυπώνει. Αν δεν μπορεί να το εκτυπώσει, μπορεί να το προμηθευτεί από το σχολείο του.

Από τα πανεπιστήμια θα καθοριστούν οι συντελεστές

Σημειώνεται ότι φέτος η ελάχιστη βάσης εισαγωγής θα διαμορφωθεί από τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο πολλαπλασιασμένο με συντελεστή από 0,8 έως 1,2. Ο συντελεστής θα οριστεί από κάθε πανεπιστημιακό τμήμα.

Ο βαθμός δύο μαθημάτων βαρύτητας θα πολλαπλασιάζεται με 1,3 και με 0,7 αντίστοιχα , δηλαδή Αρχαία (1,3), Ιστορία (0,7), Μαθηματικά (1,3), Φυσική (0,7), Βιολογία (1,3), Χημεία (0,7), Μαθηματικά (1,3) και Οικονομία (0,7), ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο του υποψηφίου.

Πανελλήνιες 2021

Πανελλήνιες 2021: Ξεκινούν οι δηλώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments