Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Θέμα ημερών η απόφαση του εισαγγελέα

Πέτρος Φιλιππίδης: Θέμα ημερών η απόφαση του εισαγγελέα
Πέτρος Φιλιππίδης: Ο ηθοποιός κατηγορείται για τη διάπραξη ενός βιασμού και δύο απόπειρών του ίδιου αδικήματος.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και την ποινική μεταχείριση του ηθοποιού.

Μέσα σε λίγες μέρες, αν όχι ώρες, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα μάθει ποιες ποινές του επιφυλάσσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, καθώς ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για τρία κακουργήματα: ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος.

Εφόσον τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οδηγήσουν στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων, τότε η έρευνα ξεκινά εκ νέου αυτή τη φορά από τακτικό ανακριτή, ο οποίος αφού εξετάσει τους μάρτυρες και επιχειρήσει να εντοπίσει περισσότερα στοιχεία για να έχει μία καλύτερη εικόνα της υπόθεσης, θα καλέσει και τον ηθοποιός να απολογηθεί ενώπιόν του.

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθεσε στις 23 Απριλίου υπόμνημα εξηγήσεων μέσω του συνηγόρου του, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του να μην εμφανιστεί ενώπιον της Εισαγγελίας, και υποστηρίζεται ότι ο ίδιος αρνείται τις καταγγελίες, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν αρνείται τα περιστατικά ή αν ισχυρίζεται ότι είχε τη συναίνεση των γυναικών.

Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης

Οι καταγγελίες που «καίνε» τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η Εισαγγελία ερευνά τις τρεις κατηγορίες περί βιασμού και απόπειρων του ίδιου αδικήματος, ύστερα από τις καταγγελίες που έγιναν από γυναίκες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Η καταγγελία του βιασμού τελέστηκε το 2008, με την γυναίκα να καταγγέλλει  πως  συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε.

Οι άλλες δύο καταγγελίες αφορούν απόπειρες βιασμού. Η πρώτη τελέστηκε το 2010, όταν ο ηθοποιός επιτέθηκε στην καταγγέλουσα, η οποία είχε πάει στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο. Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει.

Η δεύτερη καταγγελία έλαβε χώρα το 2014. Η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments