Διεθνή

ΕΜΑ μεταλλάξεις: Αποτελεσματικά τα εμβόλια mRNA

ΕΜΑ μεταλλάξεις: Αποτελεσματικά τα εμβόλια mRNA
ΕΜΑ μεταλλάξεις: Συνέντευξη Τύπου σχετικά με μία νέα μελέτη παραχώρησε ο Οργανισμός. Αποτελεσματικά τα εμβόλια κόντρα στις μεταλλάξεις.

Ο ΕΜΑ παραχώρησε συνέντευξη για τις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα για την ινδική μετάλλαξη και αν αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα εμβόλια. Ο Επικεφαλής του ΕΜΑ μίλησε σχετικά με την έγκριση του εμβολίου Pfizer για εφήβους. Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο μήνα η Pfizer είχε καταθέσει το αίτημα στον ΕΜΑ για έγκριση

Πιο συγκεκριμένα, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να παρουσιάσουν όλα τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της.

“Έχουμε πολλά στοιχεία, που δείχνουν πως τα εμβόλια mRNA θα ήταν ικανά να εξουδετερώσουν αυτή την παραλλαγή του κορωνοϊού”

Αυτό που επισημάνθηκε, είναι πως ο ΕΜΑ παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη της ινδικής μετάλλαξης. «Έχουμε πολλά υποσχόμενα στοιχεία, που μας δείχνουν πως τα εμβόλια mRNA θα ήταν ικανά να εξουδετερώσουν αυτή την παραλλαγή του κορωνοϊού» ανέφεραν σχετικά οι αξιωματούχοι του Οργανισμού.

«Ο ΕΜΑ έχει διαρκή και διαδραστική επικοινωνία με τους δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων. Έχουμε προσφέρει επιστημονικές συμβουλές για 30 υπό ανάπτυξη εμβόλια και για περισσότερα από 50 θεραπευτικά φάρμακα. Έχουμε επικοινωνήσει με περισσότερους από 250 δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων από την αρχή της πανδημίας» συνέχισαν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μοναδική περιφέρεια που διαθέτει τέσσερα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια κατά της Covid (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen) και άλλα τέσσερα που βρίσκονται υπό αξιολόγηση(Curevac, Novavax, Sputnik V και Sinovac)» ανέφεραν για τα εμβόλια, ενώ για το θέμα του εμβολιασμού σε έγκυες, είπαν πως «έχουμε ελάχιστα στοιχεία για την ώρα και παρακολουθούμε στενά όσα προκύπτουν».

Στην τελευταία φάση για εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών

Οι BioNTEch και Pfizer ζήτησαν από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα να εγκρίνουν άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου τους για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών. Ο Σαχίν δήλωσε στο Spiegel πως η εταιρεία είναι “στα τελευταία στάδια πριν από την υποβολή” στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές του εμβολίου της για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η αξιολόγηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις με έξι εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό το εμβόλιο της BioNTech να λάβει έγκριση για χρήση στην ΕΕ από αυτή την ηλικιακή ομάδα ήδη από τον Ιούνιο. Δοκιμή που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου έδειξε πως το εμβόλιο των δύο εταιρειών κατά της COVID-19 είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση σε εφήβους.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, που χορηγείται σε δύο δόσεις, έχει ήδη λάβει άδεια χρήσης για όσους είναι 16 ετών και άνω. Οι νέοι είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 και πιο πιθανό να μολυνθούν χωρίς να παρουσιάσουν συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν τους την COVID-19 στους άλλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments