Πολιτική

Μητσοτάκης Ρέγκλινγκ: Όλα όσα είπαν για το Ταμείο Ανάκαμψης και την οικονομία

Μητσοτάκης Ρέγκλινγκ: Όλα όσα είπαν για το Ταμείο Ανάκαμψης και την οικονομία
Μητσοτάκης Ρέγκλινγκ: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Klaus Regling.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Klaus Regling.

Στην ατζέντα Ταμείο Ανάκαμψης και Οικονομία

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκαν τόσο το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και η οικονομία ενώ ο Πρωθυπουργός στάθηκε και στις μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για τους εμβολιασμούς

Ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε: «Όπως γνωρίζετε, έχουμε επιταχύνει σε σημαντικό βαθμό το πρόγραμμα εμβολιασμών, βλέπουμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τον τουρισμό από αυτό το σαββατοκύριακο. Όπως γνωρίζετε, ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός».

Για τις μεταρρυθμίσεις

Και θα ήθελα να τονίσω πως και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ποτέ δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη ανάκαμψη, χωρίς αποκλεισμούς, στην περίοδο μετά την πανδημία. Και τώρα που διαθέτουμε και τα επιπρόσθετα κεφάλαια…. και συμπλήρωσε «Αυτό ακριβώς κάναμε. Και κυρίως σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Σε συμφωνία με τους θεσμούς, μειώσαμε την φορολογία με τρόπο βιώσιμο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προωθήσαμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα, το οποίο γνωρίζω ότι είναι ένα ζήτημα με ιδιαίτερη σημασία για εσάς. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και με τον ρυθμό μείωσης των μη-εξυπηρετούμενων δανείων. Είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι για το μέλλον και ανυπομονούμε για την εποικοδομητική μας συνεργασία».

Τι ανέφερε ο Regling για το σχέδιο Ανάκαμψης

«Πιστεύω πως όντως έχουμε κάποιους θετικούς δείκτες, δεδομένων των συνθηκών. Αυτή την περίοδο γνωρίζουμε πως υπάρχουν προκλήσεις για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις χώρες -θα συζητήσουμε για αυτό. Ξέρουμε ότι η εφαρμογή των θετικών σχεδίων που έχουν προετοιμαστεί δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση για καμία χώρα. Αλλά είναι κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη συγκυρία. Το κλειδί τώρα θα είναι η υλοποίηση».

«Κλειδί» η υλοποίηση

Klaus Regling: Νομίζω πως ήταν το δεύτερο σχέδιο που υπεβλήθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είδα πως ο Επίτροπος Gentiloni είπε πως οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί είναι οι σωστές, κατά την παρουσία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου θα μιλήσω και εγώ αύριο. Επομένως θεωρώ πως είναι ένα καλό σχέδιο, ενώ το κλειδί θα είναι η υλοποίηση. Αλλά γνωρίζω πως εσείς και η κυβέρνησή σας συμμερίζεστε αυτή την άποψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments