Πολιτική

Σκρέκας: Το σχέδιο της Ελλάδας για την ενέργεια

Σκρέκας: Το σχέδιο της Ελλάδας για την ενέργεια
Σκρέκας: Ο υπουργός Περιβάλλοντος μίλησε σχετικά με το σχέδιο της Ελλάδας για την ενέργεια, αλλά και την χρήση του υδρογόνου.

Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε σχετικά με τo σχέδιο της Ελλάδας για την ενέργεια και το κλίμα. Ο υπουργός είχε επισκεφτεί την Κρήτη για τους δασικούς χάρτες. Ακόμη, είχε μιλήσει για τα μέτρα προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε σε διαδικτυακή εκδήλωση για το «Πράσινο Υδρογόνο», που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ότι «Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα στην Ευρώπη».

Σκρέκας: “Απολιγνιτοποιούμε το ενεργειακό μας μίγμα με ταχύτερο ρυθμό”

Επισημαίνοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται, ο υπουργός υπογράμμισε ότι, με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι το 2030 οι πράσινες επενδύσεις στη χώρα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 44 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσω 21 δράσεων που θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Απολιγνιτοποιούμε το ενεργειακό μας μίγμα με ταχύτερο ρυθμό από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας και επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τις πολιτικές για την προώθηση του φυσικού αερίου, των ΑΠΕ, της ενεργειακής εξοικονόμησης των έργων αναβάθμισης του δικτύου, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής.

Σκρέκας: “Το υδρογόνο πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της ενεργειακής πολιτικής”

Ειδικότερα, όσον αφορά το υδρογόνο, τόνισε ότι «πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της ενεργειακής πολιτικής της χώρας και “κλειδί” για την απανθρακοποίηση της οικονομίας», ενώ, όπως είπε, δημιουργεί ευκαιρίες για σημαντικές συνέργειες.

Τόνισε δε, τις δυνατότητες διασύνδεσής του με τις υποδομές του φυσικού αερίου, αλλά και τις προοπτικές υιοθέτησής του εν λόγω καυσίμου από τις μεταφορές και τη ναυσιπλοΐα. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα το υδρογόνο μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις λιγνιτικές περιοχές, ενισχύοντας σημαντικά στη δίκαιη μετάβαση.

Σκρέκας: “Χρειαζόμαστε συντονισμό και ξεκάθαρα ρυθμιστικά πλαίσια”

Όπως έκανε γνωστό ο κ.Σκρέκας, το προσεχές διάστημα πρόκειται να ανακοινωθούν και οι προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής για το Υδρογόνο, προκειμένου να διαμορφωθεί η Εθνική Στρατηγική, ενώ ήδη βρίσκονται υπό εξέταση περισσότερα από 20 σχετικά project στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Χρειαζόμαστε συντονισμό και ξεκάθαρα ρυθμιστικά πλαίσια, προκειμένου να επιταχυνθεί ο βηματισμός, με έμφαση στην καινοτομία και την έρευνα. Εάν εργαστούμε μεθοδικά, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε το τεράστιο δυναμικό του υδρογόνου και να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να προστατεύσουμε τον πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΝ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments