Διεθνή

Χαμάς Ισραήλ: Είναι εύκολο να χτυπήσουμε το Τελ Αβίβ

Χαμάς Ισραήλ: Είναι εύκολο να χτυπήσουμε το Τελ Αβίβ
Χαμάς Ισραήλ: Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μετά τις επιδρομές από το Ισραήλ.

Το αιματοκύλισμα και οι πολεμικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη φαίνεται πως δεν θα έχει σύντομο και αίσιο τέλος, ενώ η Χαμάς προέβη σε νέες δηλώσεις ενάντια του. Οι ρουκέτες και οι πολεμικές σειρήνες τρομοκρατούσαν και ξαγρύπνησαν τον άμαχο πληθυσμό σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς εκτόξευσε 200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 30 Παλαιστίνιων.

Πιο συγκεκριμένα,  εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης ανέφερε «η μέχρι στιγμής αντίδρασή μας, αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων που έχουμε», προειδοποιώντας πως «όσο το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του, τόσο εμείς θα αυξάνουμε τις δικές μας και έχουμε πολλές περισσότερες εκπλήξεις». «Είναι εύκολο για εμάς να χτυπήσουμε το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, δεν μας απασχολεί η απόσταση. Είναι πιο εύκολο ακόμα και από το να πιούμε ένα ποτήρι νερό» πρόσθεσε.

Η οργάνωση εκτόξευσε νέα ρουκέτα

Ακόμη, έκανε γνωστό πως η οργάνωση εκτόξευσε ένα νέο τύπο ρουκέτας προς το αεροδρόμιο Ραμόν, στην πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, στο οποίο, από το πρωί της Πέμπτης, ανακατευθύνονταν πολλές πτήσεις από το «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τη Haaretz, το αεροδρόμιο δεν έχει «χτυπηθεί» και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Η σημερινή τοποθέτηση της Χαμάς χαιρέτισε επίσης την «ενότητα των Παλαιστινίων», προσθέτοντας ότι «όλα τα μέρη της παλαιστινιακής κοινωνίας σε όλες τις περιοχές» εμπλέκονται στην τρέχουσα εκστρατεία, αναφερόμενη στις διαμαρτυρίες και τις συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και σε ολόκληρο το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, Ισραηλινός στρατηγός ανέφερε πως πάνω από 1.300 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα με κατεύθυνηση σημεία του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες. Από αυτές, οι 1.031 έπεσαν σε ισραηλινά εδάφη, με τις 264 να «χτυπούν» σε κατοικημένες περιοχές.

Στους 83 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν

Το ισλαμικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα 16 νέους θανάτους από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας η οποία τελεί υπό τον έλεγχό του, ανεβάζοντας στους 83 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών τη Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Συνολικά 83 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 487 τραυματίστηκαν, ανέφερε η Χαμάς έπειτα από μια ακόμη νύχτα πληγμάτων στον θύλακα και εκτοξεύσεων ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Ενίσχυση των δυνάμεων διέταξε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, διέταξε «μαζική» ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στις ισραηλινές πόλεις με μικτό πληθυσμό εβραίων και αράβων κατοίκων λόγω των βίαιων επεισοδίων που σημειώνονται εκεί τις τελευταίες ημέρες.

«Είμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (…) και είναι τώρα απαραίτητο να ενισχύσουμε μαζικά τις δυνάμεις επί του πεδίου», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοινώνοντας την ανάκληση δέκα λόχων συνοριοφυλάκων που επιχειρούν συνήθως στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments