Οικονομία

Παπαθανάσης: Τι είπε για την ενίσχυση επιχειρήσεων- Έρχεται πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού

Παπαθανάσης: Τι είπε για την ενίσχυση επιχειρήσεων- Έρχεται πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού
Παπαθανάσης: Για τα προγράμματα ενίσχυσης της εστίασης και του τουρισμού καθώς και την άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Για τα προγράμματα ενίσχυσης της εστίασης και του τουρισμού καθώς και την άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε στα ζητήματα που έχουν προκύψει με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφορικά με την απαγόρευση της μουσικής σημείωσε πως μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ενίσχυση εστίασης και τουρισμού

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση στην εστίαση και όπως είπε οι επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να δουν κατ’ευθείαν τι ποσό θα λάβουν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «όπου έχει υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή υπάρχει η προϋπόθεση της μη απόλυσης».

Σημειώνεται ότι δικαίωμα ένταξης έχουν:

Δικαίωμα ένταξης και χρηματοδότησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που:

  • παρουσιάζουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30% να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
  • για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019, για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας
  • επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019 αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στη χρονιά θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση
  • επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση

Νίκος Παπαθανάσης

Στο «τραπέζι» πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού ενώ Σχολιάζοντας την συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο BBC και τις επικρίσεις που δέχτηκε, ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ότι ο δημοσιογράφος ήταν πολύ επιθετικός και ότι ο κ. Θεοχάρης «απάντησε με μεγάλη σοβαρότητα. Μίλησε για τα πάντα και πήγε στην Μεγάλη Βρετανία για να πείσει ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για να ταξιδέψει κάποιος».

Για τα self test στα σχολεία

Για την κατάργηση δεύτερου self test στα σχολεία ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «το θέμα είναι του υπουργείου Παιδείας, της επιτροπής και του ΕΟΔΥ , δεν μπορώ να γνωρίζω το σκεπτικό, είναι πολύ εξειδικευμένο το θέμα», ωστόσο πρόσθεσε ότι στον τομέα αρμοδιότητάς του, στο λιανεμπόριο και την εστίαση, τόνισε ότι ισχύουν τα δυο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments