Πολιτική

Καραθανασόπουλος: Να γίνει συζήτηση για τον σωφρονισμό

Καραθανασόπουλος: Να γίνει συζήτηση για τον σωφρονισμό
Καραθανασόπουλος: Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με τον κατασταλτικό χαρακτήρα της αστυνομίας.
Καραθανασόπουλος: Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με τον κατασταλτικό χαρακτήρα της αστυνομίας.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος έχει αναφερθεί και στο παρελθόν κατά της κυβέρνησης αναφέροντας πως το ΚΚΕ καταψηφίζει δηλώσεις της, μίλησε σχετικά με τον χαρακτήρα της αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα έχουν ενισχύσει τον κατασταλτικό χαρακτήρα της Αστυνομίας, δεν έχουν φροντίσει να αλλάξουν αυτόν τον προσανατολισμό και να ενισχύσουν αυτές τις υπηρεσίες οι οποίες σχετίζονται με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων». Νίκος Καραθανασόπουλος

Σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα

Σε σχέση με το σωφρονιστικό σύστημα και τον Ποινικό Κώδικα, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση, «διαφορετικά, αν κάνουμε αποσπασματικές συζητήσεις, θα οδηγηθούμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις οι οποίες είναι εκτρωματικές, γιατί αυτή τη στιγμή το σωφρονιστικό σύστημα αντί να είναι σωφρονισμός είναι κάτι άλλο και δεν μπορεί να στηρίξει την επανένταξη αυτών των ανθρώπων στην κοινωνία».

Ανέφερε πως η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν σε αντιδραστική κατεύθυνση, σχετιζόταν με τις γενικότερες αντιδραστικές αλλαγές στο επίπεδο της Δικαιοσύνης», ενώ σημείωσε πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων, ενώ «αντίθετα έχουν ενισχυθεί οι μηχανισμοί της Αστυνομίας που έχουν κατασταλτικό ρόλο, τα ΜΑΤ, οι διάφορες δυνάμεις άμεσης και ταχείας επέμβασης για να καταστείλουν κινητοποιήσεις», με τελευταίο παράδειγμα την «ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

«Δεν μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας»

Επιπλέον, ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «οι εξελίξεις δείχνουν ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας υγείας, καθώς ο δημόσιος καταρρέει και ο ιδιωτικός κερδίζει εκμεταλλευόμενος την πανδημία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος». Θυμίζουμε πως και στη συζήτηση του προϋπολογισμού που έγινε εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, «με την κυβέρνηση να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες, ότι χάρη στο εμβόλιο, θα έχουμε γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα», είχε τοποθετηθεί ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Σημείωσε ότι αυτά λέγονται, παρότι η κυβέρνηση γνωρίζει για τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης, που είναι η κρίση υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου, που δεν μπορεί να επενδυθεί, διασφαλίζοντας ικανοποιητικά ποσοστά κέρδους στους κεφαλαιοκράτες. Νίκος Καραθανασόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments