Διεθνή

Καμπούλ: Ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σε τζαμί ο ISIS

Καμπούλ: Ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σε τζαμί ο ISIS
Καμπούλ: Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τζαμί της Καμπούλ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής σε τζαμί της συνοικίας Σακάρ Ντάρα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο Telegram του “πρακτορείου ειδήσεων” Νάσερ, οργάνου προπαγάνδας της.

Μετά την ανακοίνωση αποχώρησης των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, η χώρα ζει ένα νέο κύμα βίας. Πριν από λίγες μέρες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση έξω από σχολείο. Καμπούλ

Καμπούλ: Το χρονικό του τραγικού συμβάντος

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη σε τζαμί σε προάστιο της Καμπούλ την Παρασκευή, θρυμματίζοντας την προσωρινή εκεχειρία του Άιντ αλ Φιτρ, αμέσως μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την αεροπορική βάση του Κανταχάρ, μία από τις σημαντικότερες της χώρας, μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, τραυματίζοντας περί τους δεκαπέντε πιστούς, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας ανάμεσα στους ταλιμπάν και τις αφγανικές δυνάμεις με την ευκαιρία του Άιντ αλ Φιτρ, της μουσουλμανικής γιορτής για το τέλος της νηστείας του ραμαζανιού.

Από την 1η Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της αμερικανικής αποχώρησης από το Αφγανιστάν, η χώρα βρίσκεται στο έλεος νέου κύματος βίας, καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ συνεχίζουν την αποχώρησή τους. Την περασμένη εβδομάδα ακόμη, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την βάση του Κανταχάρ για να υποστηρίξουν τις αφγανικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να απωθήσουν ευρείας κλίμακας επίθεση των ταλιμπάν.

Καμπούλ

Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ έχουν δεσμευθεί να αποσύρουν το σύνολο των δυνάμεών τους μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021, εικοστή επέτειο των επιθέσεων του 2001. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι η αποχώρηση από το Αφγανιστάν έχει φθάσει στο 6% έως 12% των δυνάμεών του. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι αφγανικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν χωρίς την προστασία των αεροπορικών και των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι μάχες έχουν ενισχυθεί σε ορισμένες αφγανικές επαρχίες και την Τρίτη, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν περιοχή που τελούσε υπό τον έλεγχο της αφγανικής κυβέρνησης στην περιφέρεια της Καμπούλ. Μαχητές Ταλιμπάν περικυκλώνουν τα μεγάλα αστικά κέντρα του Αφγανιστάν, περιμένοντας την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων για να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των αφγανικών πόλεων.

Στις 8 Μαΐου, περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους εκατό τραυματίσθηκαν σε συνοικία σιιτών Χαζάρων δυτικά της Καμπούλ σε σειρά εκρήξεων βομβών που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από σχολείο θηλέων. Ηταν η φονικότερη επίθεση εδώ και έναν χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments