Διεθνή

Αφγανιστάν: 40 νεκροί στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: 40 νεκροί στην Καμπούλ
Αφγανιστάν: Ένα τραγικό συμβάν συνέβη στην Καμπούλ, όπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από εκρήξεις κοντά σε σχολείο.

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από πολλαπλές εκρήξεις κοντά σε σχολείο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του αφγανικού υπουργείου των Εσωτερικών.

Να σημειωθεί πως από το Αφγανιστάν αποχωρούν τα στρατεύματα του NATO, με τους Ταλιμπάν να απευθύνουν απειλές πως θα αντεπιτεθούν.

Αφγανιστάν: Ο τραγικός απολογισμός από το συμβάν

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη κοντά σε σχολείο στην Καμπούλ αυξήθηκε σε 25, ενώ οι τραυματίες είναι 52, σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών του Αφγανιστάν. Προηγούμενα, είχε γίνει γνωστό ότι μία έκρηξη κοντά σε σχολείο στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, δήλωσε ανώνυμα, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφάλειας.

Αφγανιστάν

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ταρίκ Αριαν είχε δηλώσει αρχικά, ότι υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από την έκρηξη, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, για τον ακριβή αριθμό ή την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

Αφγανιστάν: Σε συγκρουσιακό κλοιό η χώρα

Οι Ταλιμπάν πριν από λίγες μέρες κατέλαβαν μια περιοχή στο βόρειο Αφγανιστάν στην επαρχία Μπάγκλαν, αναγκάζοντας τα κυβερνητικά στρατεύματα να υποχωρήσουν προς την πρωτεύουσα της επαρχίας εν μέσω αύξησης της βίας, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, με Αφγανούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι οι Ταλιμπάν έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους από τότε που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να αποσύρουν όλους τους Αμερικανούς στρατιώτες από την εμπόλεμη χώρα ως την 11η Σεπτεμβρίου. Αφγανιστάν

Οι αντάρτες κατέλαβαν την περιοχή Μπάρκα έπειτα από ώρες μαχών εναντίον των αφγανικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της επαρχίας, τον Τζαουίντ Μπασαράτ. Οι δυνάμεις ασφαλείας υποχώρησαν “τακτικά” από την περιοχή προς την πρωτεύουσα της επαρχίας, όμως καταβάλλονται προσπάθειες για “την ανακατάληψη της περιοχής”, σημείωσε ο ίδιος.

Όπως διευκρίνισε το μέλος του συμβουλίου της επαρχίας Μπισμιλάχ Ατάς, μεγάλα κομμάτια της περιοχής βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν εδώ και χρόνια, με τους αντάρτες πλέον να προελαύνουν προς το κέντρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments