Διεθνή

Bella Hadid: Σε πορεία διαμαρτυρίας με σημαία Παλαιστίνης

Bella Hadid: Σε πορεία διαμαρτυρίας με σημαία Παλαιστίνης
Bella Hadid: Σε πορεία διαμαρτυρίας με σημαία Παλαιστίνης. Μια ενέργεια άξια συγχαρητηρίων από το διάσημο μοντέλο. Πυρ και μανία οι Ισραηλινοί.

Ο νέος κύκλος αίματος στη Λωρίδα της Γάζας από τον στρατό του Ισραήλ, όπου έχει σκοτώσει κοντά τους 200 Παλαιστίνιους, έχει ξεσηκώσει ένα παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης που για ακόμη μια χρονιά μετρά πάρα πολλά θύματα αμάχων. Μια από αυτές τις πορείες ήταν φυσικά και στο κέντρο της Αθήνας.

Αρκετοί είναι και οι επώνυμοι που βγήκαν στις δεκάδες πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονική τακτική του Ισραήλ και στήριξαν με φωνή τους Παλαιστίνιους. Μια εξ αυτών η Bella Hadid, ένα από τα πιο διάσημα και ομορφότερα top models της εποχής. Η 24χρονη καλλονή συμμετείχε σε πορεία στους δρόμους του Brooklyn, φορώντας διακριτικά των Παλαιστίνιων, συγκεκριμένα μια παραδοσιακή μαντίλα κεφιγιέ όπως είναι γνωστή – μάσκα προσώπου και κρατούσε μία μεγάλη παλαιστινιακή σημαία καθώς ακολουθούσε την πορεία μαζί με χιλιάδες άλλους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πατέρας της Hadid, ο Mohamed Hadid, είναι Παλαιστίνιος. Η ίδια, μάλιστα, είχε κάνει άλλη μία ανάρτηση στην οποία αναφερόταν στην οικογένειά της. Έγραφε, μεταξύ άλλων:

“Μου έλεγαν σε όλη μου τη ζωή ότι το ποια είμαι, μια Παλαιστίνια γυναίκα, δεν είναι πραγματικό. Μου είπαν ότι ο πατέρας μου δεν έχει τόπο γέννησης, εάν είναι από την Παλαιστίνη. Και είμαι εδώ για να πω το εξής: Η Παλαιστίνη είναι πολύ πραγματική και ο παλαιστινιακός λαός είναι εδώ για να μείνει και να συνυπάρξει”.

Παρόμοιες αναρτήσεις έκανε και η αδελφή της, το επίσης μοντέλο Jiji Hadid, η οποία σε μία από τις δημοσιεύσεις της στο Instagram έγραψε:

“Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι τη φυλετική ισότητα, τα δικαιώματα των LGBT και των γυναικών, να καταδικάζεις τη διαφθορά, τα εγκλήματα κακοποίησης και άλλες αδικίες αλλά να επιλέγεις να αγνοείς την καταπίεση των Παλαιστινίων. Δεν κολλάει. Δεν μπορείς να διαλέγεις ποιών τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μεγαλύτερη σημασία”.

Η Hadid, που μαζί με την αδερφή της είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα του κόσμου, έκανε το σημάδι της ειρήνης, αναφέρει το Page Six επικαλούμενο βίντεο του FreedomNews. Νωρίτερα, είχε δημοσιεύσει μία φωτογραφία από τον γάμο των παππούδων της, μαζί με μία εικόνα του πατέρα της ως παιδί δίπλα στη μητέρα του και τα 7 του αδέρφια, αναφέροντας ότι «τους έβγαλαν έξω από τα σπίτια τους στην Παλαιστίνη το 1948, έγιναν πρόσφυγες στη Συρία, μετά στον Λίβανο, μετά στην Τυνησία».

«Αγαπώ την οικογένειά μου, αγαπώ την κληρονομιά μου, αγαπώ την Παλαιστίνη», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι συμπληρώνοντας θα τους στηρίξει με όλες τις τις δυνάμεις, καθώς ελπίζουν «για έναν καλύτερο κόσμο». «Δεν θα σβήσουν ποτέ την ιστορία μας. Η ιστορία είναι ιστορία», τόνισε.

Νωρίτερα είχε κάνει άλλη μία ανάρτηση η οποία αντικατόπτριζε την συναισθηματική φόρτισή της. Δημοσίευσε συγκεκριμένα μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται με δάκρυα στα μάτια. Σε αυτή σημείωνε ότι δεν είναι δυνατό να επιτρέψει κάποιον στον εαυτό του να μην ευαισθητοποιείται όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές. «Οι ζωές των Παλαιστινίων είναι ζωές που θα βοηθήσουν να αλλάξει ο κόσμος. Και τις παίρνουν σε ένα δευτερόλεπτο». Την ανάρτηση συνόδευε το #FreePalestine.

Ακραίες αντιδράσεις από το Ισραήλ που στράφηκε κατά της Bella Hadid

Το κράτος του Ισραήλ κατακεραύνωσε την Bella Hadid, το super model που βρέθηκε στους δρόμους στου Broklyn για στηρίξει συμμετέχοντας σε πορεία τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, τονίζοντας ότι η υποστήριξή της εν μέσω κλιμακούμενης σύγκρουσης ισοδυναμεί με έκκληση για «εξάλειψη του εβραϊκού κράτους».

«Όταν διασημότητες όπως η Bella Hadid συνηγορούν στο να πεταχθούν οι Εβραίοι στη θάλασσα, υποστηρίζουν την εξάλειψη του Εβραϊκού Κράτους», έγραψε το Ισραήλ σε επίσημη σελίδα του στο Twitter. «Αυτό δεν πρέπει να είναι ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα. Αυτό πρέπει να είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Ντροπή σου».

Το tweet περιελάμβανε ένα screenshot της Bella Hadid που μεταδόθηκε live στο Instagram από τη διαμαρτυρία όπου φορούσε μία παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντήλα, το κεφιγιέ, και μάσκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments