Ελλάδα

Πρόεδρος Πυροσβεστών: Κανείς δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί

Πρόεδρος Πυροσβεστών: Κανείς δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί
Πρόεδρος Πυροσβεστών: Την ενόχληση των μελών του σώματος της ΕΜΑΚ για την διατύπωση της απόφασης που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους κατά του κοροναϊού εξέφρασε ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος.

Με τους εμβολιασμούς να αναμένονται να ξεπεράσουν τα 5,6 εκατομμύρια μέχρι τέλη Μαΐου, ανακοινώθηκε πως από χθες 18/5 είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για όσους υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η απόφαση κοινοποιήθηκε το μεσημέρι με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου «28550 Φ 215.2», έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Δ. Κολoκούρης. Η διατύπωση της απόφασης που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους εργαζόμενους της ΕΜΑΚ έφερε αντιδράσεις στην κοινότητα του πυροσβεστικού σώματος. Την ενόχλησή του σωματείου εξέφρασε ο Δημήτρης Σταθόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως τους ενοχλεί «η απειλή. Είναι απορημένοι οι συνάδελφοι. Δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει». Είναι απορημένοι οι συνάδελφοι. Δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει», και πρόσθεσε πως κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί.

Χαρακτήρισε λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρόσθεσε ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα. Όσον αφορά το ερώτημα εάν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών στο Σώμα απάντησε ότι «όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».

Συνεχίζοντας ο κ. Σταθόπουλος ισχυρίστηκε ότι η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Πρόσθεσε, επίσης, πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ που αριθμεί περίπου 400 άτομα και επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανέναν θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς «ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments