Αθλητισμός

Κυπελλούχος Γαλλίας η Παρί Σεν Ζερμέν με κορυφαίο Εμπαπέ

Κυπελλούχος Γαλλίας η Παρί Σεν Ζερμέν με κορυφαίο Εμπαπέ
Κυπελλούχος Γαλλίας στέφθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν με κορυφαίο τον Εμπαπέ που σημείωσε ένα γκολ και μια ασίστ στη νίκη με 2-0 επί της Μονακό.

Κυπελλούχος Γαλλίας στέφθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, καθώς επικράτησε με 2-0 της Μονακό στον τελικό του Coupe de France, με MVP τον Κιλιάν Εμπαμπέ που σημείωσε ένα γκολ και μια ασίστ. Οι Παριζιάνοι μετά το Λιγκ Απ, έκαναν δικό της και το Κύπελλο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εκείνη που είχε την κατοχή στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Ωστόσο, η ομάδα του Ποτσετίνο αδυνατούσε να πλησιάσει την περιοχή της Μονακό για να φτιάξει ευκαιρία. Στο 19ο λεπτό στην πρώτη τους ουσιαστική απειλή οι Παριζιάνοι μπήκαν μπροστά σκορ.

Ο Ντισασί έκανε μεγάλο λάθος λίγο έξω από την περιοχή, έχασε την μπάλα από τον Εμπαπέ, ο οποίος σέρβιρε την μπάλα στον Ικάρντι που με ευκολία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Η Μονακό, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ, βγήκε περισσότερο μπροστά βάζοντας πίεση στους Παριζιάνους. Κάπως έτσι, η ομάδα του Ποτσετίνο έβρισκε τους κενούς χώρους που χρειαζόταν για να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 33′ απείλησε με μακρινό σουτ του Φλορέντσι, το οποίο κατέληξε άουτ.

Οι Μονεγάσκοι έχασαν ευκαιρία να ισοφαρίσουν πριν από το τέλος του ημιχρόνου, όμως στο 39ο λεπτό ο Φόλαντ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 51ο λεπτό η Μονακό προσπάθησε να απειλήσει με τον Μπεν Γεντέρ από κοντά, ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Οι Μονεγάσκοι αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ δεν κατάφερναν να βρουν στόχο, με τον Κέιλορ Νάβας να παρακολουθεί θεατής το παιχνίδι, τουλάχιστον μέχρι και το 70′.

Από την άλλη, σε ημίχρονο με λίγες ευκαιρίες η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε τα απολύτως απαραίτητα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της. Στο 70′ η Μονακό έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της, με τον Ζέλσον Μαρτίνς να σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας.

Οι Μονεγάσκοι ανέβηκαν και αυτό “ξύπνησε” τους Παριζιάνους με τον Εμπαπέ στο 80ο λεπτό να προσπαθεί να πετύχει ένα υπέροχο γκολ, με την μπάλα ωστόσο να σταματάει στο δοκάρι του Μαγέτσκι. H Παρί “κλείδωσε” τη νίκη στο 81ο λεπτό. Ο Ντι Μαρία με όμορφη ενέργεια τροφοδότησε τον Γάλλο, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το σκορ δεν άλλαξε έως το φινάλε και οι Παριζιάνοι πανηγύρισαν το τρόπαιο.

Αυτό ήταν το 14ο Κύπελλο και δεύτερο συνεχόμενο για την Παρί, με την ομάδα του Ποκετίνο να στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με την Μπρεστ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στην μάχη με τον τίτλο που κάνει με την Λιλ. Από την άλλη η Μονακό να θέλει να κλειδώσει την τρίτη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

ΜΟΝΑΚΟ: Ματζέσκι, Ενρίκε, Μαριπάν, Ντισασί (74′ Μπαντιασίλ), Σιντιμπέ, Φόλαντ (74′ Φάμπρεγκας), Φοφανά (60′ Ζέλσον Μαρτίνς), Τσουαμενί, Γκολόβιν, Αγκιλάρ (46′ Ντιατά), Μπεν Γεντέρ (60′ Γιόβετιτς)

ΠΑΡΙ: Νάβας, Φλορέντσι (68′ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κέρερ, Ντιαλό, Παρέδες (79′ Ερέρα), Περέιρα, Γκουέιγ, Ντι Μαρία, Ικάρντι (79′ Κεν), Εμπαπέ

Δείτε τα highlights του τελικού

Η απονομή και το γλέντι των Κυπελλούχων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments