Πολιτική

Κρικρής στο pagenews.gr: Δεν αφήνουμε το μέλλον στην τύχη, κάνουμε τα πάντα για την αύξηση της ανακύκλωσης

Κρικρής στο pagenews.gr: Δεν αφήνουμε το μέλλον στην τύχη, κάνουμε τα πάντα για την αύξηση της ανακύκλωσης
Κρικρής στο pagenews.gr: Σε «σκληρή» και «κάθετη» γραμμή, όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων εμφανίζεται με συνέντευξή στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Γιώργος Κρικρής.

Το αρμόδιο αιρετό στέλεχος για την Καθαριότητα δηλώνει υπέρμαχος της ανακύκλωσης και τονίζει ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε να μειωθούν οι όγκοι των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές.

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Γ. Κρικρή, ξεκίνησε πιλοτικά την τοποθέτηση ειδικών κάδων απόρριψης, συγκέντρωσης και ασφαλούς διαχείρισης των χρησιμοποιημένων self tests σε δέκα σημεία της Νέας Σμύρνης.

Η νομοθεσία επιβάλλει τα συγκεκριμένα απόβλητα να αποτεφρώνονται από πιστοποιημένο φορέα.  Η δράση γίνεται σε συνεργασία  με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο .

Κύριε Κρικρή ποιες είναι οι κυριότερες παρεμβάσεις που κάνατε στον τομέα της καθαριότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη Νέα Σμύρνη για την ασφάλεια των πολιτών;

Οι Δήμοι σε όλη την χώρα λειτούργησαν ως μια μεγάλη «ασπίδα» απέναντι στην διάδοση του COVID-19.Ήταν μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που κληθήκαμε να δράσουμε άμεσα αφήνοντας στην άκρη τον φόβο. Οι εργαζόμενοι καθημερινά με απολυμάνσεις και καθαρισμούς έδειξαν έμπρακτα τον ουσιαστικό ρόλο που έχει η καθαριότητα στην καθημερινότητα μιας πόλης.

Η καθαριότητα είναι κατά την άποψή σας μόνο υπόθεση του Δήμου ή και των Δημοτών;

Η συνεργασία πολίτη και Δήμου είναι μια βασική προϋπόθεση για να βλέπουμε τις γειτονιές μας σε τάξη.

Στη Νέα Σμύρνη δημιουργήσαμε ένα κανονισμό καθαριότητας που αποτελεί ένα άτυπο συμβόλαιο κανόνων για να διατηρούμε καθαρή την γειτονιά μας.

Προσπαθούμε να φτάσει σε κάθε σπίτι ώστε να μην υπάρχει κάποιος συμπολίτης μας που θα πει «δεν γνώριζα τι έπρεπε να κάνω τα σκουπίδια του κήπου ή τα απόβλητα της μετακόμισης».

Σε λίγους μήνες θα τεθεί σε ισχύ στην Ε.Ε. η απαγόρευση για τα πλαστικά καλαμάκια και άλλα προϊόντα μιας χρήσης. Τι θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά; Κατά τη γνώμη σας θα είναι μια αλλαγή που θα επηρεάσει τη ζωή μας;

Οι αλλαγές που φέρνουν οι νέες συνθήκες της κλιματικής κρίσης είναι πολλές.Είναι αναγκαίο να βρούμε ένα κοινό βηματισμό με τις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να αφήσουμε στο παρελθόν κακές συνήθειες.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκε η χρήση των πλαστικών και τώρα καλούμαστε να βάλουμε στην ζωή μας τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια όπως πριν ένα χρόνο μειώσαμε την χρήση της πλαστικής  σακούλας. Πιστεύω στο φιλότιμο και στην προσαρμοστικότητα του Έλληνα.

Είστε ένθερμος υποστηρικτικής της ανακύκλωσης. Ποια είναι τα ποσοστά της ανακύκλωσης στην Ελλάδα. Τι θα μπορούσε να γίνει προκειμένου περισσότεροι πολίτες να ανακυκλώνουν;

Η αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων αλλάζει από τα παιδιά μεταφέροντας το μήνυμα σε όλη την οικογένεια.Σε εβδομαδιαία βάση κάνουμε ενημερωτικά εργαστήρια στα σχολεία όλων των βαθμίδων.Τα παιδιά είναι αυστηρά, μαλώνουν με την γιαγιά αν πετάξει σε λάθος κάδο το πλαστικό μπουκάλι.

Δεν αφήνουμε κανέναν να μας κλέψει το μέλλον, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μειωθούν τα σκουπίδια που πάνε για ταφή.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο δημότη της Νέας Σμύρνης (π.χ. για να απομακρυνθούν ογκώδη αντικείμενα). Χρησιμοποιείτε την τεχνολογία για καλύτερη επαφή με τον πολίτη;

Με την χρήση της τεχνολογίας προσπαθούμε να αυξήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας με τον πολίτη.

Η εφαρμογή CleanBot,το email της υπηρεσίας,το τηλέφωνο 1568 που λειτουργεί όλο το 24ωρο είναι μερικοί τρόποι επικοινωνίας ώστε να καταγράφουμε πιθανά προβλήματα προς επίλυση.

Η προσωπική επαφή βέβαια είναι καθημερινή γιατί πολλές φορές είναι αναγκαίο να συζητήσεις από κοντά ώστε να βρεις από κοινού την πιο βολική λύση.

Η πανδημία του κορωνοϊού θεωρείται ότι είναι και μα ευκαιρία να αλλάξουμε στάση και απέναντι στο περιβάλλον;

Το διάστημα της πανδημίας ήταν η πιο δύσκολη άσκηση που είχα ως αντιδήμαρχος καθαριότητας. Όλοι οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Πέρα από τις συνηθισμένες βάρδιες αυξήσαμε τα δρομολόγια για απολύμανση των κάδων και εντατικό καθαρισμό κεντρικών σημείων.Η Νέα Σμύρνη δεν έχει νοσοκομεία άρα μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι με πορτοκαλί γιλέκα φρόντισαν σε μεγάλο βαθμό για την δημόσια υγεία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ο άνθρωπος δεν δείξει σεβασμό στο περιβάλλον,σύντομα θα ζήσουμε κι άλλες πανδημίες.

Η πανδημία ήταν και ένα μάθημα αυτοπειθαρχίας,χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητο για την προστασία του οικοσυστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments