Οικονομία

Επίδομα αναδοχής: Έως 1.200 ευρώ για ανάδοχους γονείς

Επίδομα αναδοχής: Έως 1.200 ευρώ για ανάδοχους γονείς
Επίδομα αναδοχής: Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασε το θεσμό της αναδοχής το οποίο και περιλαμβάνει επίδομα ύψους 1.200 ευρώ.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασε το θεσμό της αναδοχής το οποίο και περιλαμβάνει επίδομα ύψους 1.200 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει ο θεσμός

Ο θεσμός προβλέπει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω Εθνικής Καμπάνιας Ενημέρωσης – με τη συνεργασία της UNICEF στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος “Child Guarantee” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – ώστε να βρούμε στη χώρα μας «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση των ηλικιακών ορίων. Έως σήμερα μπορούσε να γίνει ανάδοχος κάθε κάτοικος της Ελλάδας που ήταν από 30 έως 60 ετών εφόσον δεν είχε διαφορά ηλικίας μεγαλύτερη των 50 ετών από το παιδί που αναλάμβανε. Άμεσα θα μπορεί να γίνει ανάδοχος κάθε πολίτης που είναι από 25 ετών έως και 75 ετών.

Πότε και πως η πληρωμή για το επίδομα αναδοχής – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Καθιέρωση του επιδόματος αναδοχής. Κάθε μήνα σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας θα λαμβάνουν οι ανάδοχοι γονείς:

  • από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας, εντάσσονται από αύριο Πέμπτη 27 Μαΐου και οι 494 σημερινοί ανάδοχοι οι οποίοι χρόνια περίμεναν μια οριζόντια ενίσχυση από το κράτος. Η πρώτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου.

Δημιουργία του paidi.gov.gr, μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας αποκλειστικά για το παιδί. Μέσα σε αυτή ενημερώνουμε και διευκολύνουμε τους υποψήφιους ανάδοχους γονείς.

Τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ο δρόμος για την αναδοχή ανοίγει τώρα! Κάποια παιδιά στην Ελλάδα βρίσκονται μακριά από την οικογένειά τους γιατί αυτή δεν μπορεί να τα φροντίσει. Μένουν εδώ και χρόνια σε δομές λόγω νομικών εκκρεμοτήτων και δεν μπορούν να υιοθετηθούν. Μέσα από την αναδοχή αναλαμβάνουμε τη καθημερινή φροντίδα των παιδιών αυτών βγάζοντάς τα από τα ιδρύματα και δίνοντάς τους την αγάπη που χρειάζονται.

Πρεσβευτές του νέου θεσμού της Αναδοχής θα είναι σε πρώτη φάση τρεις καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Επικεφαλής της UNICEF στην Ελλάδα Luciano Calestini.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments