Πολιτική

Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ: Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ: Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στην Κυβέρνηση για το τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κριτική προς την Κυβέρνηση για την κοινοβουλευτική λειτουργία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Να θυμίσουμε ότι σχετικά με αυτό είχε αναφέρει ότι η Κυβέρνηση κακοποιεί την δημοκρατία. Ακόμη, ο ίδιος έχει ασκήσει σφοδρή κριτική για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας που έχει κατατεθεί στην Βουλή

Για ιδιότυπο «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με αφορμή την πανδημία κατηγόρησε την κυβέρνηση”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, η οποία έγινε δια ζώσης γιατί όπως εξήγησε «σε ότι μας αφορά, δεν θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ανοχή».

“Δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως διαρκές άλλοθι για τη περιστολή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας “

«Το ξεκαθάρισα τη προηγούμενη εβδομάδα, το κάνουμε πράξη σήμερα με τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα το κάνουμε πράξη και σε κάθε συνεδρίαση από δω και στο εξής», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως διαρκές άλλοθι για τη περιστολή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της ίδιας της δημοκρατίας».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να εργαλειοποιήσει τη πανδημία, τον εύλογο φόβο των ανθρώπων, την ανάγκη για μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να επιβάλει ένα καθεστώς. Εδώ και ενάμισι χρόνο παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες ελέγχου με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, ώστε να σπαταλά δημόσιο χρήμα σε ημέτερους και μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της. Και να νομοθετεί με διαδικασίες πρωτοφανείς και τη Βουλή σε καθεστώς υβριδικής λειτουργίας, ώστε να περνά με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις -ακόμη και από τους δικούς της βουλευτές- βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές».

Ξεκαθάρισε την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του λέγοντας: «Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακόμη και αν επιθυμούν να μένει αναπάντητος. Θα καταθέτουμε τις ερωτήσεις ξανά και ξανά. Και θα είμαστε και οι 86 βουλευτές σε καθημερινή βάση παρόντες…Θα απέχουμε μόνο από τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο επιμένουν να βιάζουν τη κοινοβουλευτική λειτουργία. Όσο επιμένουν να μετατρέπουν το εσωκομματικό τους πρόβλημα σε πρόβλημα δημοκρατίας».

“Αρνείται να έρθει ο κ. Μητσοτάκης στην “Ώρα του Πρωθυπουργού””

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη, μετά από καιρό, δια ζώσης συζήτηση με τους βουλευτές του κόμματος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι αρνείται για τρίτη συνεχή εβδομάδα να έρθει στην «ώρα του πρωθυπουργού» και να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, ανέλυσε το σχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα της πανδημίας, επέμεινε στην ανάγκη να αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, έκανε ειδική αναφορά στα ζητήματα της νέας γενιάς, υπογράμμισε την ανάγκη προοδευτικής διαχείρισης των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, άσκησε έντονη κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση σημαντικών αλλαγών στο εργασιακό πεδίο μέσω του νομοσχεδίου που έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση και τάχθηκε υπέρ της ουσιαστικής στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Αλέξης Τσίπρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments