Άποψη

Κατασκευασμένος ο Covid-19, υπόλογη η Κίνα

Κατασκευασμένος ο Covid-19, υπόλογη η Κίνα
Στο νέο του blog στο pagenews.gr, ο Λάμπρος Καλαρρύτης, χαρακτηρίζει «κατασκευασμένο» τον κορωνοϊό και θεωρεί υπόλογη την Κίνα για την πανδημία.

Η πρόσφατη αποκάλυψη-παραδοχή ότι ο Covid-19 κατασκευάστηκε σε εργαστήριο και ότι μέχρις ενός σημείου η σχετική έρευνα είχε συγχρηματοδοτηθεί από τις ΗΠΑ λόγω της ανησυχίας που είχε προκαλέσει ο SARS-CoV-1, προκάλεσαν αίσθηση. Δεν θα έπρεπε. Τα στοιχεία είναι γνωστά εδώ και καιρό.

Από αυτή εδώ τη στήλη πριν από έναν και πλέον χρόνο, τον Απρίλιο του 2020, μεταφέραμε πληροφορίες που ήδη είχαν δημοσιοποιηθεί και στην Ελλάδα με βάση σχετικό ρεπορτάζ του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού RAI-3 από το μακρινό 2015, πολύ πριν εμφανιστεί ο Covid-19.

«Το 2015 οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι  είχαν ξεκινήσει από κοινού ένα πείραμα. Οι Αμερικανοί είχαν κάνει πίσω λέγοντας ότι ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος. Οι Κινέζοι όμως συνέχισαν τα πειράματά τους. Δημιούργησαν τον νέο οργανισμό, εμβολιάζοντάς τον με τεχνητή πρωτεΐνη του κορωνοϊού, ο οποίος βρίσκεται στις νυχτερίδες και συγκεκριμένα τον ιό   SARS , δηλαδή τον ιό της οξείας πνευμονίας, η οποία δεν ήταν θανατηφόρα για τα ποντίκια.

Υπήρχε η υποψία ότι η πρωτεΐνη αυτή θα έκανε το υβρίδιο ικανό να προσβάλει τον άνθρωπο . Κάτι που το πείραμα το οποίο έγινε στην Κίνα το επιβεβαίωσε. Το στοιχείο SHCO14 επιτρέπει στον κορωνοϊό να προσκολληθεί στα κύτταρα του αναπνευστικού, κάνοντάς το να νοσήσει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο νέος ιός μπορεί να μεταδοθεί απευθείας στους ανθρώπους, από νυχτερίδες, χωρίς ενδιάμεση μετάδοση από άλλα είδη όπως για παράδειγμα τα ποντίκια. Αυτή η διάσταση στο πείραμα προκάλεσε μεγάλες διαφωνίες. Ένα χρόνο πριν, δηλαδή το 2014 η Αμερικανική Κυβέρνηση διέκοψε τη χρηματοδότηση σε έρευνες για πολύ μεταδοτικούς ιούς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις έρευνες των Κινέζων στον SARS. Συνεχίζοντας οι Κινέζοι μπόλιασαν πρωτεΐνη νυχτερίδας στον ιό SARS και τον έκαναν μεταδοτικό στους ανθρώπους.»

Οι Αμερικανοί επιστήμονες, δηλαδή, όταν κατάλαβαν ότι οι Κινέζοι το πήγαιναν αλλού αποχώρησαν από το project και καλά έκαναν. Αλλά ήταν ήδη αργά. Η χρηματοδότηση των 600 χιλιάδων βέβαια δεν έχει καμία σημασία, προφανώς και η ανάπτυξη του ιού δεν εξαρτήθηκε από ένα τέτοιο ποσό, αυτό που έχει σημασία είναι ότι τελικά ο ιός, απ’ ό,τι φαίνεται, κατασκευάστηκε σε κινεζικό εργαστήριο και αυτό τον καθιστά βιολογικό όπλο και την Κίνα υπόλογη.

Το αν ξέφυγε ή αν σκοπίμως απελευθερώθηκε είναι το επόμενο κεφάλαιο στη συζήτηση, αλλά εν τέλει ο χαρακτηρισμός «κινεζικός ιός» που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί και οι υποψίες ότι η αρχή το προβλήματος πρέπει να αναζητηθεί εκεί, μάλλον δικαιολογούνται.

O γνωστός Aμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία Άντονι Φάουτσι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι η πανδημία της Covid αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο. Νομίζω πρέπει να συνεχίσουμε να ερευνούμε τι έγινε στην Κίνα έως ότου βρούμε ακριβώς τι συνέβη».

Όπως διευκρίνισε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ χρηματοδότησε με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για μία πενταετία, ώστε να γίνουν έρευνες σχετικά με την προσβολή του ανθρώπου από τους κορωναϊούς της νυχτερίδας, αλλά όταν προφανώς υποψιάστηκαν ότι οι Κινέζοι είχαν και άλλες σκέψεις η συνεργασία σταμάτησε.

«Τρομάξαμε πολύ με τον SARS-CoV-1, το 2002-2003, όπου αυτός ο συγκεκριμένος ιός μεταδόθηκε αναμφίβολα από νυχτερίδα σε ενδιάμεσο ξενιστή, πυροδοτώντας μια επιδημία και πανδημία που κατέληξε σε 8.000 κρούσματα και κοντά στους 800 θανάτους. Θα ήταν σχεδόν παράλειψη των καθηκόντων μας αν δεν το μελετούσαμε αυτό, και ο μόνος τρόπος για να μελετήσεις αυτά τα πράγματα είναι να πας εκεί που συμβαίνει το γεγονός».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να παραδώσουν εντός 90 ημερών πόρισμα για την προέλευση του ιού και για το αν προέρχεται από εργαστήριο της Κίνας. Είναι προφανές ότι αν οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβεβαιώσουν την εκδοχή και με δεδομένα αφενός τα εκατομμύρια θανάτους και τις συνέπειες στην υγεία δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, αφετέρου τις κολοσσιαίες επιπτώσεις τής πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία, η σινο- αμερικανική αντιπαράθεση θα περάσει σε άλλο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι ένας Αμερικανός δικηγόρος, ο Λάρι Κλέιμαν, σε συνεργασία με εταιρεία από το Τέξας, έχει ήδη καταθέσει αγωγή ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της κινεζικής κυβέρνησης και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments