Αθλητισμός

Τσέλσι προπονητής: Παραμένει ο Τούχελ έως το 2024

Τσέλσι προπονητής: Παραμένει ο Τούχελ έως το 2024
Τσέλσι προπονητής: Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας, ο τεχνικός των μπλε υπέγραψε την παράταση του συμβολαίου του για άλλα τρία χρόνια.

Παραμένει στην Τσέλσι για άλλα τρία χρόνια ο προπονητής, Τόμας Τούχελ. Μετά και την έλευση του τον Ιανουάριο, οι μπλε άλλαξαν πρόσωπο προς το καλύτερο και εν τέλει κατέκτησαν το Champions League στον τελικό του Ντραγκάο απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 1-0.

Η Τσέλσι αποφάσισε να επιβραβεύσει τον Γερμανό τεχνικό και έτσι ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή έως το καλοκαίρι του 2024. Αμέσως μετά την κατάκτηση του τροπαίου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Τούχελ και τον Αμπράμοβιτς και δεν άργησε να επιτευχθεί συμφωνία.

“Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή την εμπειρία και χαίρομαι που θα συνεχίσω να είμαι μέρος της οικογένειας της Τσέλσι”

“Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από την ανανέωση του συμβολαίου μου. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή την εμπειρία και χαίρομαι που θα συνεχίσω να είμαι μέρος της οικογένειας της Τσέλσι. Θα έρθουν ακόμη καλύτερες στιγμές και ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα” δήλωσε στην ιστοσελίδα της Τσέλσι ο Γερμανός προπονητής.

Επίσης, η σιδηρά κυρίας της Τσέλσι, Μαρίνα Γκρανοβσκάγια, τόνισε: “Ο Τόμας έγινε αμέσως αναφαίρετο κομμάτι της οικογένειας της Τσέλσι. Η επιστροφή στην πρώτη τετράδα ήταν σημαντική και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευχαριστημένοι απ’ την κατάκτηση του Champions League. Ανυπομονώ για τις επιτυχίες της επόμενης σεζόν”.

Ο Τούχελ φέτος βρέθηκε στον πάγκο σε 31 παιχνίδια της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 20 νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι

Τι κι αν όλα τα προγνωστικά την έδιναν ως αουτσάιντερ. Όλοι μιλούσαν, πριν από την έναρξη του τελικού, για την ώρα της Σίτι και του Γκουαρδιόλα. Τελικά διαψεύστηκαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Η Τσέλσι νίκησε στον τελικό του Ντραγκάο με 1-0 στον «εμφύλιο» και κατέκτησε το 2ο βαρύτιμο τρόπαιο της ιστορίας της, αφήνοντας την αντίπαλο της με άδεια χέρια. Ο φετινός τελικός ήταν και η εκδίκηση του Τόμας Τούχελ που πέρυσι οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό, αλλά τελικά υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν.

Στις κερκίδες βρέθηκαν 16.500 θεατές, περίπου το 1/3 της χωρητικότητας του “Ντραγκάο”. Η Σίτι είχε 6.000 φιλάθλους και η Τσέλσι 5.200, αφού επιστράφηκαν 800 εισιτήρια λόγω επιπλέον των υπέρογκων χρεώσεων. Ο αρχηγός της Τσέλσι, Θέσαρ Αθπιλικουέτα έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Ισπανός αρχηγός για μη ισπανική ομάδα σε τελικό Champions League.

Από τα πρώτα λεπτά ο τελικός είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δείχνουν τις διαθέσεις τους για να φθάσουν σε ένα γρήγορο γκολ. Στο 8΄ ο Έντερσον έβγαλε μια πολύ ωραία μπαλιά για τον Στέρλινγκ στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι. Ο Τζέιμς κατάφερε να το βγάλει από την πορεία του και το μόνο κέρδος ήταν για τη Σίτι ένα κόρνερ. Η απάντηση ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Ο Τσίλγουελ έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή και πάσαρε στον Βέρνερ, ο οποίος με ένα αδύναμο χαμηλό σουτ δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Έντερσον. Στο 39΄ ο Τιάγκο Σίλβα αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Αντρέας Κρίστενσεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments