Ελλάδα

Self test: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα για τη δήλωση αποτελέσματος

Self test: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα για τη δήλωση αποτελέσματος
Self test: Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η πλατφόρμα για την δήλωση αποτελέσματος, ενώ αναμένεται να επανέλθει μέχρι τις 14.00 σήμερα.

Εκτός λειτουργίας είναι η πλατφόρμα για τη δήλωση του αποτελέσματος των self test, λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης. Να θυμίσουμε ότι και για τις Πανελλήνιες έχει τεθεί ως μέτρο συμμετοχής στις εξετάσεις το αρνητικό self test. Ακόμη, έχει επεκταθεί ως μέτρο σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα self-testing.gov.gr είναι εκτός λειτουργίας από χθες, Σάββατο, στις 06:00 και θα επανέλθει σήμερα στις 14:00 σύμφωνα με σχετική ενημέρωση. Από ότι φαίνεται δε, δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Κρούσματα σήμερα 13/5

Εργασίες αναβάθμισης

«Λόγω εργασιών αναβάθμισης υποδομών η υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη από Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 έως και Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 14:00» αναφέρεται στο μήνυμα που βλέπει ο χρήστης όταν εισέρχεται στη σελίδα.

Σε ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημειώνεται πως μπαίνει «στην τελική τους φάση οι εργασίες για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων».

«Η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage είναι αναγκαία για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης, καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι υπηρεσίες που είναι εκτός λειτουργίας

Εκτός από την πλατφόρμα για τα self test, εκτός λειτουργίας είναι επίσης:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.)
  • Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Texisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗ ΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α.

Δωρεάν η διάθεση σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας

Σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση που εξέδωσε μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, διευρύνεται η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης – για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής – για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments