Διεθνή

Κατάρ: Αναληθείς και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των Times

Κατάρ: Αναληθείς και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των Times
Κατάρ: Αυτή είναι η απάντηση του Κυβερνητικού Γραφείου Επικοινωνιών του Κράτους του Κατάρ στους «αβάσιμους ισχυρισμούς της εφημερίδας The Times».

Το Κυβερνητικό Γραφείο Επικοινωνιών του Κράτους του Κατάρ απάντησε στους αβάσιμους, όπως τους χαρακτηρίζει, ισχυρισμούς της εφημερίδας «The Times».

«Οι αναληθείς και αβάσιμοι ισχυρισμοί κατά του Κράτους του Κατάρ που περιέχονται στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Times» στις 4 Ιουνίου 2021, βασίζονται σε παραπλανητικούς ισχυρισμούς και παραποιούν τα γεγονότα. Οι εν λόγω αβάσιμοι ισχυρισμοί, είναι τελείως προκατειλημμένοι κατά του Κράτους του Κατάρ.

Οι ανωτέρω αβάσιμοι ισχυρισμοί δεν δημοσιεύθηκαν σε κανένα άλλο ενημερωτικό μέσο, ​​παρά το γεγονός ότι και άλλα έντυπα μέσα έλαβαν τις ίδιες παραπλανητικές και αναληθείς πληροφορίες, αλλά αποφάσισαν να μην τις δημοσιεύσουν αφού βεβαιώθηκαν πως είναι αναξιόπιστες.

Οι αρμόδιες Αρχές του Κράτους του Κατάρ επικοινώνησαν άμεσα με την εφημερίδα «The Times», σχετικά με το εν λόγω θέμα. Όμως, η εφημερίδα επέλεξε να προχωρήσει με τη δημοσίευση των ψευδών πληροφοριών, αγνοώντας τις δημοσιογραφικές Αρχές και τις Αρχές της αντικειμενικότητας και της ακεραιότητας που οφείλουν να διακρίνουν τα Μέσα Ενημέρωσης.

Δεν είναι μυστικό ότι ο αρθρογράφος, Andrew Norfolk, έχει μακρά ιστορία στο θέμα της προώθησης της ισλαμοφοβίας. Το εν λόγω άρθρο αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθειά του σε αυτό το θέμα. Σημειώνεται πως το Ανεξάρτητο Συμβούλιο Δημοσιογραφικών Προτύπων είχε παλιότερα αποφανθεί πως ο Andrew Norfolk προέβη σε παραποίηση άρθρων κατά της μουσουλμανικής κοινότητας. Παράλληλα, η εφημερίδα «The Times» αμφισβητήθηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή στη Βρετανία, εξαιτίας των αντι-Ισλαμικών της άρθρων του.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί επίσης, το γεγονός πως επιτρέπεται σε έναν δημοσιογράφο, γνωστό για τις προκατειλημμένες και αναξιόπιστες απόψεις του, να ο δίσκο επιτρέπεται να συνεχίζει να δημοσιεύει άρθρα στην εφημερίδα «The Times», ειδικά σε μια περίοδο που ο κόσμος αισθάνεται πολύ διχασμένος.

Το Κράτος του Κατάρ έχει προβεί στη θέσπιση νομοθεσίας στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αναστολή των πηγών χρηματοδότησής της. Ο αδιάκοπος αγώνας του Κράτους του Κατάρ στην καταπολέμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας είναι διεθνώς αναγνωρισμένος.

Το Κατάρ έχει επίσης θεσπίσει σειρά αυστηρών νόμων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης των εσόδων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την εξασφάλιση της καταπολέμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, το Κράτος του Κατάρ δεσμεύεται να συνεχίσει τη συνεργασία του με το Ηνωμένο Βασίλειο και τους διάφορους διεθνείς εταίρους του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ανά τον κόσμο με σταθερό ρυθμό. Επίσης, δεσμεύεται να μην αποθαρρυνθεί από τις εν λόγω απελπισμένες προσπάθειες κλιμάκωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments