Τεχνολογία

Apple Google: Ξεκινούν να φτιάχνουν ψηφιακά κλειδιά

Apple Google: Ξεκινούν να φτιάχνουν ψηφιακά κλειδιά
Apple Google: Από ότι φαίνεται οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί έβαλαν μπρος τις μηχανές προκειμένου να φτιάξουν ψηφιακά κλειδιά.

Apple και Google αναμένεται να φτιάξουν ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου. Να θυμίσουμε ότι η Google είχε συμφωνήσει στην απόφαση των G7 για επιβολή παγκόσμιου εταιρικού φόρου σε όλες τις εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών κολοσσών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Apple στο πλαίσιο του WWDC, το iOS 15 θα επιτρέπει σε ένα iPhone να συνδέεται με το αυτοκίνητο που θα βρίσκεται κοντά του μέσω της τεχνολογίας UWB, ενώ παρόμοιες ανακοινώσεις έκανε και η Google για τα όσα φέρνει το Android 12.

Λειτουργία ξεκλειδώματος αυτοκινήτου σε Android και iOS

Στο πλαίσιο του Google I/O, σημειώθηκε ότι ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου θα υποστηρίζεται η λειτουργία ξεκλειδώματος με ένα Android 12 smartphone, με τη βοήθεια της τεχνολογίας NFC ή του UWB. Με τη βοήθεια αυτών των πρωτοκόλλων επικοινωνίας, δηλαδή του NFC και του UWB, θα είναι εφικτός και ο χειρισμός επιμέρους στοιχείων του αυτοκινήτου, όπως είναι για παράδειγμα ο κλιματισμός και άλλες λειτουργίες.

Εκτός από την Tesla, η BMW φαίνεται να ενδιαφέρεται να ενσωματώσει στα μελλοντικά της μοντέλα αυτές τις τεχνολογίες. Εννοείται ότι θα υπάρχει ως backup και το φυσικό κλειδί, αλλά ο τρόπος εισόδου και εξόδου από ένα όχημα, πολύ σύντομα θα αλλάξει ριζικά.

Google 2021: Ένα νέο λειτουργικό σύστημα για smartwatch

Αναμφίβολα, ένα από τα highlights του Google I/O 2021 ήταν το γεγονός ότι η Samsung με την Google συνεργάζονται πάνω στη δημιουργία ενός νέου λειτουργικού συστήματος για wearables, το οποίο θα έχει στοιχεία τόσο από το Wear OS όσο και από το Tizen. Μέσα σε αυτή την πλατφόρμα θα μπουν και στοιχεία από το οικοσύστημα της Fitbit, δημιουργώντας κάτι εντελώς νέο για το μελλοντικό smartwatch.

Στο πεδίο των smartphones, το Android 12 αποκτά περισσότερο χρώμα, αρκετές αισθητικές αλλαγές, με μία νέα σχεδιαστική γλώσσα, την οποία η Google ονομάζει Material You και θα τη δούμε στο Pixel 6. Διευρυμένες δυνατότητες ρύθμισης ιδιωτικότητας θα έχουν, επίσης, όσοι χρησιμοποιούν το Android 12.

Οι αλλαγές σε Google Photos και Google Maps

H Τεχνητή Νοημοσύνη LaMDA της Google που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Google I/O βελτιώνεται όσο περισσότερο συζητά μαζί μας, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας μας με τους ψηφιακούς βοηθούς.

To Google Photos αποκτά τη δυνατότητα Memories, η οποία ενοποιεί τις εικόνες που έχουν τραβήξει οι χρήστες του ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Παράλληλα, με τη λειτουργία Cinematic Photos, έρχεται μια λειτουργία όμοια με αυτή των Apple Live Photos, ενώ για περαιτέρω ασφάλεια δίδεται και η δυνατότητα του Locked Folder με έναν ασφαλή φάκελο για την αποθήκευση εικόνων.

Βελτιωμένο θα είναι το Google Maps, με καλύτερες οδηγίες και πολλά updates, με τους χάρτες να αποφεύγουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία η κίνηση είναι αυξημένη, ή όπου παρατηρείται συνωστισμός, προκειμένου να μένουμε ασφαλείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments