Πολιτική

Μητσοτάκης στους 25-29: Κλείστε το ραντεβού σας

Μητσοτάκης στους 25-29: Κλείστε το ραντεβού σας
Μητσοτάκης στους 25-29: Μήνυμα στους νέους μεταξύ 25 και 29 ετών απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας καλώντας του να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμούς.

Κάλεσμα στους νέους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-29 να κλείσουν ραντεβού και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια Pfizer, Moderna και J&J έστειλε ο πρωθυπουργός μέσα από τα social meda, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«H πλατφόρμα για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια για τις ηλικίες 25-29 έχει ανοίξει. Το εμβόλιο προστατεύει εμάς, τους αγαπημένους μας, όλη την κοινωνία. Κλείστε το ραντεβού σας»

Σήμερα πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για τρία διαθέσιμα εμβόλια οι πολίτες ηλικίας 25 έως 29 ετών. Να θυμίσουμε ότι αυτό το είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και μίλησε για μεγάλη πίεση στα ραντεβού σε ορισμένες περιοχές όπως η Αττική που εμφανίζει 100% πληρότητα σε ραντεβού για όλα τα εμβόλια πλην αυτού της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 71% όσων είναι άνω των 60 ετών, ενώ ήδη έχουν κλείσει ραντεβού το 74,3%. Ο ίδιος είπε ότι οι εμβολιασμοί σήμερα θα ξεπεράσουν τις 105.000 ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί 6,2 εκατομμύρια πολίτες, 4 εκατομμύρια με την πρώτη δόση, ποσοστό 38,1%, και 2,3 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 22,4%.

«4.000.000 συμπολίτες μας έκαναν ήδη έστω μια δόση του εμβολίου»

Στην συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους πήρε τον λόγο λέγοντας πως 80.000 εμβολιασμοί έγιναν ήδη σήμερα και θα κλείσουμε με πάνω από 105.000. Συνολικά έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Άνευ απόφασης για τον εμβολιασμό των παιδιών

Στη ενημέρωση και για ακόμα μια φορά, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει όλα τα δεδομένα πριν αποφανθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, καθώς ολοένα και κερδίζει έδαφος στην επικαιρότητα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός, ούτε θα επιφέρει διακρίσεις στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο κομμάτι του εμβολιασμού των εγκύων, επαναλαμβάνοντας πως είναι ασφαλής, ειδικά για συγκεκριμένες κατηγορίες εγκύων. Τόνισε πως αν μια έγκυος γυναίκα προσβληθεί με κορονοϊό, τότε ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στον πλακούντα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο κάθετης μετάδοσης, από την μητέρα στο έμβρυο.

Σήμερα το πρώτο τεστ για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα πρέπει αύριο, Πέμπτη, να κάνουν το πρώτο διαγνωστικό test covid-19, καθώς τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, ξεκινούν οι Πανελλήνιες για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και την Τρίτη, 15 Ιουνίου, των Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Αλλάζει τον Ιούλιο η πολιτική δωρεάν διανομής

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασιας, Εσωτερικών και Παιδειας) κατα τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας», ανακοίνωσε στο facebook ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας πως η διανομή θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα αλλά σε συγκεκριμένους δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments