Αθλητισμός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάντ Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάντ Γκαρός
Στέφανος Τσιτσιπάς: Θρίαμβος για τον Έλληνα τενίστα καθώς κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros νικώντας τον Γερμανό με 3-2 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θριάμβευσε για ακόμη μία φορά νικώντας τον Γερμανό Ζβέρεφ με 3-2 σετ. Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή, ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στους 8 του Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς έγραψε μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς κατάφερε μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του μεγάλου τουρνουά και είναι πανέτοιμος για να κατακτήσει το Grand Slam. Ο Ελληνας τενίστας πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε μια πανάξια πρόκριση. Τσιτσιπάς Roland Garros

Το ματς

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι πετυχαίοντας μπρέικ μόλις στο δεύτερο γκέιμ και προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο σετ, αφού ταυτόχρονα κράτησε το σερβίς του. Ο Ζβέρεφ μείωσε κρατώντας από εκείνο το σημείο το σερβίς του, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τελικά το σετ με 6-3.

Ο Γερμανός μπήκε «αγριεμένος» στο 2ο σετ και προηγήθηκε 3-0, πραγματοποιώντας μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου, αλλά ακολούθησε ελληνική… καταιγίδα.Ο Τσιτσιπάς έκανε τρία μπρέικ κατακτώντας συνολικά έξι σερί γκέιμ, παίζοντας απίστευτο τένις και δικαιολογώντας τη θέση που βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη, παίρνοντας και το 2ο σετ με 6-3 και ταυτόχρονα προβάδισμα με 2-0 στα σετ.

Όλα έδειχναν πως ο Έλληνας τενίστας θα «σκούπιζε» τον Ζβέρεφ που έμοιαζε χαμένος στο κορτ, αλλά ο Γερμανός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έκανε μπρέικ στο ξεκίνημα του 3ου σετ και προηγήθηκε 2-1, κρατώντας το σερβίς του ως το τέλος και μειώνοντας σε 2-1 στα σετ, ενώ στο 4ο σετ ακολούθησε ακριβώς το ίδιο μοτίβο, εκνευρίζοντας τον Τσιτσιπάς που άνοιξε διάλογο με τον πατέρα του, Απόστολο στην κερκίδα, αναφορικά με το πως αντιμετωπίζει το παιχνίδι του αντιπάλου του.

“Όλα λειτούργησαν καλά για μένα σήμερα”

«Όλα λειτούργησαν καλά για εμένα σήμερα. Αισθανόμουν καλά μέσα στο γήπεδο, η στρατηγική που υιοθέτησα απέδωσε, το σερβίς μου ήταν καλό. Τα παιχνίδια με έναν παίκτη όπως ο Πάμπλο με βοηθούν να βγάλω το καλύτερο μου τένις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωταθλητής, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Τσιτσιπάς τόνισε: «Νομίζω δεν έχει να κάνει με το πόσο εύκολα ή δύσκολα ήρθε η νίκη. Τα πράγματα έγιναν όπως τα θέλαμε και στο τρίτο σετ. Κατάφερα και έκανα το comeback, έδειξα ότι είμαι ακόμα στο παιχνίδι. Ήταν σημαντικό ότι δεν άφησα το τρίτο σετ να κατρακυλήσει. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου και το πώς αισθάνθηκα μέσα στο γήπεδο. Το παιχνίδι μου ήταν πολύ κοντά στο να είναι εξαιρετικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments