Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Η πιο σημαντική νίκη στην καριέρα μου

Τσιτσιπάς: Η πιο σημαντική νίκη στην καριέρα μου
Τσιτσιπάς: Την πρόκριση κατάφερε να κερδίσει ο Έλληνας τενίστας και να βρεθεί ένα βήμα πριν την απόκτηση του τρόπαιου του Γαλλικού Όπεν.

Μετά την νίκη του ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξέσπασε σε κλάμματα. Ο Τσιτσιπάς έγραψε μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς κατάφερε μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του μεγάλου τουρνουά και είναι πανέτοιμος για να κατακτήσει το Grand Slam. 

Πιο συγκεκριμένα, συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από που έρχομαι από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, είχα όνειρο να παίξω στο Roland Garros, ποτέ δε φανταζόμουν» δήλωσε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής, πριν ξεσπάσει σε λυγμούς.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

“Ήταν πολλοί Έλληνες στο γήπεδο σήμερα”

«Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό. Έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, μου έδειξε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα. Το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου είναι ότι έπρεπε να βγω έξω και να δώσω τη μάχη μου. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου» προσέθεσε, ενώ κλείνοντας δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους Έλληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες σήμερα, αλλά και την Μαρία Σάκκαρη

«Ήταν πολλοί Έλληνες στο γήπεδο σήμερα. Άκουσα πολλά ελληνικά σήμερα. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Η Μαρία κι εγώ έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να το επιτύχουμε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ματς

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι πετυχαίνοντας μπρέικ μόλις στο δεύτερο γκέιμ και προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο σετ, αφού ταυτόχρονα κράτησε το σερβίς του. Ο Ζβέρεφ μείωσε κρατώντας από εκείνο το σημείο το σερβίς του, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τελικά το σετ με 6-3.

Ο Γερμανός μπήκε «αγριεμένος» στο 2ο σετ και προηγήθηκε 3-0, πραγματοποιώντας μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου, αλλά ακολούθησε ελληνική… καταιγίδα.Ο Τσιτσιπάς έκανε τρία μπρέικ κατακτώντας συνολικά έξι σερί γκέιμ, παίζοντας απίστευτο τένις και δικαιολογώντας τη θέση που βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη, παίρνοντας και το 2ο σετ με 6-3 και ταυτόχρονα προβάδισμα με 2-0 στα σετ.

Όλα έδειχναν πως ο Έλληνας τενίστας θα «σκούπιζε» τον Ζβέρεφ που έμοιαζε χαμένος στο κορτ, αλλά ο Γερμανός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έκανε μπρέικ στο ξεκίνημα του 3ου σετ και προηγήθηκε 2-1, κρατώντας το σερβίς του ως το τέλος και μειώνοντας σε 2-1 στα σετ, ενώ στο 4ο σετ ακολούθησε ακριβώς το ίδιο μοτίβο, εκνευρίζοντας τον Τσιτσιπάς που άνοιξε διάλογο με τον πατέρα του, Απόστολο στην κερκίδα, αναφορικά με το πως αντιμετωπίζει το παιχνίδι του αντιπάλου του.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments