Αθλητισμός

Euro 2020: Επιμένουν οι Σκοπιανοί για τον όρο «Μακεδονία» στις φανέλες

Euro 2020: Επιμένουν οι Σκοπιανοί για τον όρο «Μακεδονία» στις φανέλες
Euro 2020: Αντιδράσεις από την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ισχυρίστηκε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του δεν υποχρεούται να μετατρέψει και να προσαρμόσει το όνομά της στη νέα ονομασία της χώρας, για το EURO 2020, καθώς όπως είπε, αυτή δεν επιχορηγείται από το κράτος.

Euro 2020: Τι δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας

«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD. Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις εντάσεις της Ελλάδας σχετικά με τα αρχικά FFM στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της χώρας, στο EURO 2020.

Euro 2020: Αντιδράσεις από την Ελλάδα

Οι φανέλες της Εθνικής Ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΠΟ, του Λευτέρη Αυγενάκη και του Νίκου Δένδια. Μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί η ονομασία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε την παρέμβαση της UEFA. Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε την UEFA ότι αντίστοιχη επιστολή απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουχάρ Οσμάνι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments