Διεθνή

Ερντογάν ΝΑΤΟ: Αυτά είπα με τον Μητσοτάκη

Ερντογάν ΝΑΤΟ: Αυτά είπα με τον Μητσοτάκη
Ερντογάν ΝΑΤΟ: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε σχετικά με αυτά που ειπώθηκαν στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά με την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του. Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο συναντήθηκαν σε καλό κλίμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε αρχικά αναφορά στην πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει “μέχρι να είμαστε όλοι ασφαλείς”. Ακολούθως αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν. “Εκφράσαμε τις προσδοκίες μας από τους συμμάχους για το ζήτημα της τρομοκρατίας. Το DAES συνεχίζει τη δράση του. Η Τουρκία το έχει πολεμήσει στα σύνορα της και είναι το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που κατάφερε να “καθαρίσει” την περιοχή στη Συρία.

“Με τον κύριο Μπάιντεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις διαφορετικές απόψεις μας”

Ακολούθως τόνισε πως η Τουρκία εδώ και περίπου 10 χρόνια έχει επωμιστεί το βάρος του προσφυγικού. “Με τον κύριο Μπάιντεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις διαφορετικές απόψεις μας, αλλά και τα κοινά σημεία, στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε. Μιλήσαμε για πιθανά βήματα που μπορούμε να κάνουμε σε ζητήματα οικονομίας και μηχανισμούς που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε. Ήταν μία σοβαρή συνάντηση με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας μας, καθώς υπάρχουν πολλά περιθώρια για αυτό”.

Για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως “αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λογος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσα μας”. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Έλληνα πρωθυπουργό, συμπλήρωσε πως “ένα ένα να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων”.

Επίθεση φιλίας από Ερντογάν

Η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 5:20 μ.μ. μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Λίγο πριν από τη συνάντηση ο Τούρκος πρόεδρος έκανε επίθεση φιλίας στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι το εκ νέου άνοιγμα διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα βοήθησε να λυθούν μερικά διμερή ζητήματα.

«Πιστεύουμε ότι το εκ νέου άνοιγμα των διαύλων διαλόγου με τον γείτονά μας Ελλάδα, συνεισέφερε στην επίλυση προβλημάτων και στην περιφερειακή σταθερότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν. Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το think tank «Gerrman Marshall Fund», όπως αναφέρει το Reuteurs, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments