Πολιτική

Συγκλονίζει ο Νίκος Χριστοδουλάκης: Αφαίρεσα δύο όγκους στον εγκέφαλο

Συγκλονίζει ο Νίκος Χριστοδουλάκης: Αφαίρεσα δύο όγκους στον εγκέφαλο
Νίκος Χριστοδουλάκης: Λόγω ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας, ο πρώην Τσάρος της Ελληνικής οικονομίας, αποσύρεται από κάθε δραστηριότητα.

Συγκλονιστική ήταν η επιστολή που απέστειλε στο Βήμα ο πρώην Τσάρος της Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Σε αυτήν την επιστολή αποκαλύπτει ένα πρόβλημα υγείας που έχει, και δηλώνει πως αποσύρεται από κάθε δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του στο «Βήμα της Κυριακής», αναφέρει πως πριν από περίπου ένα μήνα έπρεπε να αφαιρέσει δύο εγκεφαλικούς όγκους συν τον ιστό. Ακόμα δηλώνει πως τα νέα για την υγεία του είναι θετικά καθώς παρότι η εγχείρηση ήταν δύσκολη, πλέον αναρρώνει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του Νίκου Χριστοδουλάκη επέδειξαν τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι ενήμερος εδώ και μέρες όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Η επιστολή

Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Χριστοδουλάκη:

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, εδώ και περίπου έναν μήνα – μετά από ένα οξύ και αιφνίδιο συμβάν – έπρεπε να αφαιρέσω δύο εγκεφαλικούς όγκους συν τον ιστό. Η εγχείρηση ήταν δύσκολη, αλλά πήγε καλά και έκτοτε αναρρώνω οίκαδε. Το επόμενο βήμα είναι ο εμβολιασμός και η απομόνωση από το εξωτερικό περιβάλλον για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Λογικά η ανάταξη θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, αλλά δεν βιαζόμαστε κιόλας. Προτεραιότητά μου είναι πλέον μόνο η υγεία και η οικογένειά μου και γι’ αυτό παραιτούμαι κάθε άλλης δραστηριότητας ή υποχρέωσης. Μόλις στη σύνταξη, για πάντα συνταξιούχος. Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τη μακρά και ευδόκιμη συνεργασία μας και είμαι βέβαιος ότι άλλοι καλύτεροι θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς. Η ζωή είναι forward».

Λίγα λόγια για τον Νίκο Χριστοδουλάκη

Γεννήθηκε στους Αρμένους Χανίων το 1952 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1975) και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό και διδακτορικό (1984) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ήταν παρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973, ώπου έλαβε ενεργό μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου. Το 1972 οργανώνεται στις Φοιτητικές Επιτροπές Αγώνα (ΦΕΑ) εναντίον της δικτατορίας και τον Νοέμβριο 1973 εκλέγεται πρόεδρος της Συνέλευσης Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων. Το 1974 εκλέγεται Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων και το 1976 μέλος του ΔΣ στον σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων. Το 1980 συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα.

Εργάστηκε σε τεχνικές εταιρίες και δίδαξε σε ΤΕΙ, στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στο London Business School και στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο Καρόλου της Πράγας, στο Ινστιτούτο Tinbergen του Άμστερνταμ και στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1993-1996) και οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (1996). Από το 1996 έως το Μάρτιο του 2000 ήταν Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους (περίοδος κρίσιμη για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη). Στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στις συνόδους του ECOFIN και τα συμβούλια του Eurogroup. Το 2015, στην Υπηρεσιακή κυβέρνηση Βασιλικής Θάνου είχε οριστεί υπηρεσιακός υπουργός στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments