Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνω από 107 δισεκατομμύρια ευρώ η ζήτηση για το 10ετές ομόλογο

Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνω από 107 δισεκατομμύρια ευρώ η ζήτηση για το 10ετές ομόλογο
Ταμείο Ανάκαμψης: Περίπου στα 107 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε η ζήτηση για το πρώτο δεκαετές ομόλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Περίπου στα 107 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε η ζήτηση για το πρώτο δεκαετές ομόλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το 10ετές ομόλογο είναι το πρώτο μίας σειράς εκδόσεων, συνολικού ύψους 800 δισ. ευρώ, που θα καλύψουν τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια προς τα κράτη – μέλη έως το 2026, με στόχο την ανάκαμψη των οικονομιών τους από την κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Γάλλο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ανέφερε πρόσφατα ότι από την έκδοση θα αντληθούν 10 δισ. ευρώ.

Πότε αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις

Τον Ιούλιο αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για θέματα Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις .

Τι δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις

Ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις «δεν είναι ακόμη βέβαιο για ποιες χώρες θα πρόκειται. Αυτό εξαρτάται από την αξιολόγηση των επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί, με τα οποία οι χώρες αιτούνται χρήματα από το Ταμείο. Ο ακριβής αριθμός χωρών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί επειδή δεν έχουν υποβάλει όλες τα σχέδιά τους και επειδή οι χώρες έχουν υποβάλει τα σχέδιά τους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές», όπως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments