Αθλητισμός

Τσεχία Αγγλία 0-1: Νίκη και πρωτιά για τους Άγγλους

Τσεχία Αγγλία 0-1: Νίκη και πρωτιά για τους Άγγλους
Τσεχία Αγγλία 0-1: Και επισήμως πρώτη είναι η Αγγλία στον Όμιλο της στην διοργάνωση μετά την νίκη επί της Τσεχίας.

Τσεχία και Αγγλία έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση στα νοκ άουτ του Euro 2020 όμως η μεταξύ τους αναμέτρηση θα κρίνει σε ποια θέση θα τερματίσουν και ποιον θα αντιμετωπίσουν στους «16». Να θυμίσουμε ότι  με τη λήξη των αναμετρήσεων χθες το βράδυ μεταξύ Φιλανδίας- Βελγίου και Ρωσίας-Δανίας ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων για το δεύτερο γκρουπ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, η Αγγλία προηγήθηκε με 1-0 από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο της μπάλας και των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά τα αμυντικά κενά κάνουν τους Τσέχους επικίνδυνους. 

Τσεχία-Αγγλία: Το 1-0 του Στέρλινγκ

Μόλις στο 2ο λεπτό είχε προειδοποιήσει την Τσεχία. Εννιά λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ δεν άφησε εκ νέου την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Μετά από σέντρα του Γκρίλις, ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι με κεφαλιά νίκησε τον Βάτσλικ και διαμόρφωσε το 1-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Τσεχία (Γ. Σιλχάβι): Βάτσλικ, Τσελούστκα, Κουφάλ, Κάλας, Μπορίλ, Νταρίντα, Χόλες, Μάζοπουστ, Σούτσεκ, Γιάνκτο, Σικ. Αγγλία (Γκ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Ράις, Φίλιπς, Σάκα, Γκρίλις, Στέρλινγκ, Κέιν.

Ιστορική αναμέτρηση

Για «ιστορική αναμέτρηση» έκαναν λόγο οι Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και Στιβ Κλαρκ, προπονητές της Αγγλίας και της Σκωτίας, αντίστοιχα. Στο EURO 1996 μια στιγμή μαγείας του Πολ Γκασκόιν είχε δώσει τη νίκη στα «τρία λιοντάρια», τα οποία ξεκινούν και πάλι από τη θέση του φαβορί, έχοντας μάλιστα κερδίσει στην πρεμιέρα τους Κροάτες. Για τους Σκωτσέζους το θετικό αποτέλεσμα αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουν να διεκδικήσουν στο φινάλε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments