Πολιτική

Βορίδης: Στη Λισαβόνα για τις δομικές αλλαγές στο ελληνικό Δημόσιο

Βορίδης: Στη Λισαβόνα για τις δομικές αλλαγές στο ελληνικό Δημόσιο
Στο πλαίσιο της Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Δοίησης , ο Μάκης Βορίδης θα βρεθεί στην Λισαβόνα για να λάβει μέρος στις συζητήσεις .
Στο πλαίσιο της Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Δοίησης , ο Μάκης Βορίδης θα βρεθεί στην Λισαβόνα για να λάβει μέρος στις συζητήσεις .

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα λάβει μέρος στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται σήμερα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Πορτογαλική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λήξη της θητείας της.

Ο κ. Βορίδης θα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τη φιλόδοξη δέσμη μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το Υπουργείο Εσωτερικών στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

Τα ζητήματα που θα τεθούν στο «τραπέζι των συζητήσεων»

Τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της Συνάντησης είναι:

– Οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης

– Η επιμόρφωση και ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης

– Η ενίσχυση της συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

Τον Υπουργό θα συνοδεύσει στη Συνάντηση η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Γεωργία Βαλατσού.

Δένδιας Λουξεμβούργο: Προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, ο υπουργός μίλησε για την θέση της Ελλάδος για την Τουρκία.

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για την συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, δήλωσε πως «έσπασε ο πάγος αλλά οι διαφορές παραμένουν», ενώ χαρακτήρισε παράγοντα αποσταθεροποίησης την παράδοση των υποβρυχίων από τη Γερμανία στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, την σαφή και δεδηλωμένη άποψη για την Τουρκία θα επαναλάβει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπως ανέφερε προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.

Η ανάρτηση

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε: «Θα συζητήσουμε σήμερα για τη Λευκορωσία και αναμένουμε ότι θα συμφωνηθεί η τέταρτη δέσμη κυρώσεων. Θα συζητήσουμε επίσης για το Ιράκ, το οποίο για εμάς έχει τεράστια σημασία, διότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί τη Βαγδάτη τις επόμενες ημέρες. Και επίσης, θα συζητήσουμε για την Τουρκία, για την οποία έχουμε μια πολύ σαφή και δεδηλωμένη άποψη, την οποία πρόκειται να επαναλάβω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments