Αθλητισμός

Προολυμπιακό: Επτά απουσίες μετράει στην Εθνική Ελλάδας ο Πιτίνο

Προολυμπιακό: Επτά απουσίες μετράει στην Εθνική Ελλάδας ο Πιτίνο
«Πονοκέφαλος» έχει πιάσει τον Ρικ Πιτίνο που το μόνο που κάνει είναι να μετ΄ρσαει απουσίες την μία πίσω από την άλλη.

Επτά απουσίες μετράει η Ελλάδα. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται για την πρόκληση ενός Προολυμπιακού τουρνουά, με τον Ρικ Πιτίνο να αλλάζει πλάνο αρκετές φορές, όσες και οι απουσίες της «γαλανόλευκης».

Ο Ρικ Πιτίνο τα είχε υπολογίσει διαφορετικά. Είχε στηρίξει πολύ μεγάλο μέρος του παιδιού του πάνω στον Βασίλη Σπανούλη. Περίμενε την πολύτιμη συμβολή του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ίσως και το θαύμα της συμμετοχής ενός ακόμη Αντετοκούνμπο, εκτός από τον Κώστα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μπορεί μόνο να μετράει απουσίες και παρουσίες. Άλλωστε οι παρουσίες θα βοηθήσουν την Ελλάδα στη Βικτόρια. Ο αριθμός όσων χάνουν, για διάφορους λόγους, το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά μοιάζει τεράστιος. Εξαίρεση αποτελεί η άρνηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ να αγωνιστεί, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Η αλήθεια είναι πως η «γαλανόλευκη» διαθέτει ένα τεράστιο φάσμα για τις αιτίες των απουσιών. Ακόμη και οι τραυματίες έχουν διαφορετικό πρόβλημα: Ο Γιώργος Πρίντεζης στον αστράγαλο, ο Βασίλης Σπανούλης στη γάμπα, ο Κώστας Παπανικολάου στον ώμο και Ιωάννης Παπαπέτρου στο γόνατο.

Το εμπόδιο NBA

Στους παραπάνω προστίθενται και δύο (σημαντικές) απουσίες, που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Ο λόγος οι υποχρεώσεις των Μιλγουόκι Μπακς στα playoffs του ΝΒΑ συνεχίζονται. Κάτι που σημαίνει ότι ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν μπορούν να αφήσουν τον πρωτάθλημ; και να πάνε στον Καναδά.

Ίσως ο Πιτίνο να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν φυσικά η Εθνική προκριθεί. Ήδη δύο συμπαίκτες των Αντετοκούνμπο, οι Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ δήλωσαν διαθέσιμοι στην Team USA, μολονότι οι Μπακς μπορεί να τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους (αν φτάσουν στους τελικούς και εξαντλήσουν τα επτά ματς) μία ημέρα πριν από την έναρξη των Αγώνων του Τόκιο.

Εκτός ο «Kill Bill»

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε προληπτικά εκτός του τουρνουά Ακρόπολις, λόγω του τραυματισμού που αρχικά ήταν ένα σφίξιμο, ένα τράβηγμα στο πόδι που εξελίχθηκε σε θλάση. Τραυματισμός που χρειάζεται χρόνο για να επουλωθεί και να φτάσει ο εκάστοτε αθλητής σε θέση να αγωνιστεί. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού τιμ της Εθνικής ομάδας και του ίδιου του Σπανούλη, στάθηκε αδύνατο να προλάβει κι έτσι προστέθηκε στη μακρά λίστα των απουσιών στη λίστα του Ρικ Πιτίνο. Ο τελευταίος είχε ποντάρει πολλά στην επιστροφή του Σπανούλη, ο ίδιος ήταν αυτός που τον έπεισε να επιστρέψει ώστε να εμπνεύσει και να βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα, αλλά ο συγκεκριμένος τραυματισμός δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments