Αθλητισμός

Σπανούλης: Εκτός αποστολής με την Εθνική

Σπανούλης: Εκτός αποστολής με την Εθνική
Η πολυπόθητη επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα για πρώτη φορά μετά το 2015 τελικά δεν θα γίνει.

Ο αρχηγός της ομάδας του υπέστει θλάση στην αριστερή γάμπα και η χρονική διάρκεια της ανάρρωσης του είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την έναρξη του τουρνουά στις 29 Ιουνίου.

Εκτός ο «Kill Bill»

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε προληπτικά εκτός του τουρνουά Ακρόπολις, λόγω του τραυματισμού που αρχικά ήταν ένα σφίξιμο, ένα τράβηγμα στο πόδι που εξελίχθηκε σε θλάση. Τραυματισμός που χρειάζεται χρόνο για να επουλωθεί και να φτάσει ο εκάστοτε αθλητής σε θέση να αγωνιστεί.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού τιμ της Εθνικής ομάδας και του ίδιου του Σπανούλη, στάθηκε αδύνατο να προλάβει κι έτσι προστέθηκε στη μακρά λίστα των απουσιών στη λίστα του Ρικ Πιτίνο. Ο τελευταίος είχε ποντάρει πολλά στην επιστροφή του Σπανούλη, ο ίδιος ήταν αυτός που τον έπεισε να επιστρέψει ώστε να εμπνεύσει και να βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα, αλλά ο συγκεκριμένος τραυματισμός δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

«Τρέχει» να προλάβει

Θα γίνει μία τελευταία προσπάθεια ως το βράδυ αλλά όλα δείχνουν πως οι πιθανότητες είναι ελάχιστες ως μηδαμινές.

Για αυτό το λόγο άλλωστε ο Ρικ Πιτίνο κράτησε 14 παίκτες μαζί με τον Σπανούλη μετά το Ακρόπολις, ώστε να καλυφθεί αυτό το σοβαρό ενδεχόμενο.

Ο Σπανούλης προστίθεται στη λίστα των απόντων με τους Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Τάιλερ Ντόρσεϊ και φυσικά τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο που έχουν υποχρεώσεις με τους Μπακς στα πλέι οφ του ΝΒΑ.

Ο σπουδαίος Ρικ Πιτίνο είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ως ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, πως θα προσπαθούσε να πείσει τον Βασίλη Σπανούλη να αγωνιστεί ξανά με τη «γαλανόλευκη». Ο Αμερικανός Hall of Famer τεχνικός το κατάφερε, και δήλωσε ενθουσιασμένος για αυτή την εξέλιξη.

Αναμφίβολα η παρουσία του Σπανούλη θα ήταν εξαιρετικά σημαντική για την εθνική ομάδα, με τη FIBA να κάνει βίντεο γθια την επιστροφή του «Kill Bill» στα παρκέ σε εθνικό επίπεδο, με τις καλύτερες στιγμές του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments