Τεχνολογία

Android: Apps με κακόβουλο υλικό

Android: Apps με κακόβουλο υλικό
Apps με κακόβουλο υλικό έχουν ξεκινήσει και προβάλλουν τα κινητά των χρηστών που διαθέτον Android.

Όχι μία, όχι δύο, αλλά οκτώ εφαρμογές Android από το Google Play Store βρέθηκαν πρόσφατα να περιέχουν το κακόβουλο λογισμικό Joker. Οι εφαρμογές, που εντοπίστηκαν από τα Quick Heal Security Labs, μπορούσαν να συλλέξουν και να κλέψουν δεδομένα από χρήστες smartphone τα οποια τρέχουν Android και να δημιουργήσουν πολλά άλλα προβλήματα , σύμφωνα με το wifinews. Ευτυχώς, η ερευνητική εταιρεία έφερε το ζήτημα στην προσοχή της Google και οι οκτώ μολυσμένες εφαρμογές έχουν καταργηθεί από το Play Store.

Δεν είναι πλέον διαθέσιμες για λήψη, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν απειλή καθώς παραμένουν διαθέσιμες σε άλλες πηγές και εγκατεστημένες σε συσκευές χρηστών.

Το Joker malware μπορεί να κλέψει τα δεδομένα ενός χρήστη Android και μπορεί ακόμη και να εγγράψει κρυφά τους χρήστες σε ακριβές συνδρομές επί πληρωμή για τις οποίες δεν συμφώνησαν ποτέ. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί ακόμη και να κλέψει λίστες επαφών, πληροφορίες της συσκευής, μηνύματα, και άλλα.

Συνιστάται οποιοσδήποτε χρήστης Android smartphone έχει πραγματοποιήσει λήψη αυτών των εφαρμογών να τις καταργήσει το συντομότερο δυνατό και να πραγματοποιήσει έλεγχο για ιούς χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο εργαλείο antimalware.

Οι μολυσμένες εφαρμογές είναι:

Auxiliary Message Fast Magic SMS Free CamScanner Super Message Element Scanner Go Messages Travel Wallpapers Super SMS

Google 2021: Ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζει 6 νέες υπηρεσίες προκειμένου να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του Android.

Εν γένει η Google έχει βγει αρκετά κερδισμένη το 2021, αλλά ακόμα πιο πολύ από την πανδημία. Να θυμίσουμε ότι ήδη προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό στους ταξιδιώτες, διευρύνοντας ακόμα πιο πολύ την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει. Να θυμίσουμε ότι το Google Street View επιστρέφει στους δρόμους της Ελλάδας.

Με την Ευρώπη να ετοιμάζεται να επιβάλει αντιμονοπωλιακά μέτρα στους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, η Google υπέκυψε στις πιέσεις και ανακοίνωσε ότι θα εμφανίζει εναλλακτικές λύσεις για την λειτουργία αναζήτησης στις συσκευές Android. 

Οι νέες υπηρεσίες του Android

Η Google ανακοινώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν σε όλες τις Android συσκευές αρχής γενομένης από το καλοκαίρι. Είναι η πρώτη φορά που η Google ακολουθεί μία λογική παρόμοια με εκείνη που αφορά στα νέα στοιχεία που παίρνουν κατά καιρούς τα Pixel smartphones.

Ένα από τα νέα στοιχεία που έρχονται στo Android είναι η ειδοποίηση μέσω Earthquake Alerts System για όλο τον κόσμο, μία υπηρεσία που ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα και προειδοποιούσε για έναν σεισμό καθώς συμβαίνει. Προτεραιότητα έχουν οι χώρες με την υψηλότερη σεισμική δραστηριότητα σε σχέση με άλλες που… κουνιούνται λιγότερο.

Άλλο στοιχείο που έρχεται είναι η δυνατότητα να κρατάς ένα μήνυμα για αργότερα, με την τοποθέτηση ενός αστεριού, όπως γίνεται και σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μία άλλη νέα δυνατότητα είναι οι προτάσεις Emoji που έχει σκοπό να βάλει περισσότερο χαρακτήρα στην επικοινωνία και θα γίνεται σταδιακά διαθέσιμη σε συσκευές με Android 6 και ανώτερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments